Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin hayata geçirdiği

“Doğadan İlham Alan Sürdürülebilir Çözümler” eğitim programı tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Doğadan İlham Alan Sürdürülebilir Çözümler” eğitim programı tamamlandı
Abone ol
KaleGrubu tarafından başlatılan “İyi Bak Dünyana” hareketi kapsamında, sürdürülebilirliğiyaşamın merkezine koyan Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin başlattığı ‘Doğadanİlham Alan Sürdürülebilir Çözümler: Mimari ve Tasarım Perspektifi Programı’tamamlandı.

 

Dahasürdürülebilir bir dünya için sosyal fayda yaratan fikirlerin savunuculuğunu üstlenenKTSM, başta iklim krizi olmak üzere kronik sorunlara çözüm arayışlarıkapsamında farklı disiplinlerden öğrenci ve profesyonelleri alanında yetkinisimlerle bir araya getirmeyi amaçladığı ‘Doğadanİlham Alan Sürdürülebilir Çözümler: Mimari ve Tasarım Perspektifi Programı’nı17 Mart-14 Nisan 2022 tarihlerinde hayata geçirdi. Disiplinlerarası paylaşımlaraev sahipliği yapan KTSM, bu programı tasarlarken birlikte düşünmeyi, çalışmayıve üretmeyi amaçladı.

 

Baştamimari ve tasarım alanında eğitim gören gençler ve yaşam boyu öğrenime inananprofesyoneller arasında, biyoteknoloji ve biyolojik bilimler odaklı yaratıcı veyenilikçi çözümlerin ortaya koyulmasını ve disiplinlerarası fikir alışverişinidesteklemek amacıyla hayata geçen programa 287 öğrenci ve 45 profesyonel olmaküzere toplam 332 kişi katılım gösterdi.

 

Kalebodur’undesteğiyle hayata geçirilen ‘Doğadanİlham Alan Sürdürülebilir Çözümler: Mimari ve Tasarım Perspektifi Programı’na95 farklı üniversiteden katılım olurken, 23 eğitmenin görev aldığı ve 18modülden oluşan program, 25 saat 6 haftada tamamlandı.

 

Türkiye’ninönde gelen üniversitelerinden yetkin akademisyenlerin yanı sıra sürdürülebilir mimariofisleri ve girişimciler başta olmak üzere uygulayıcıların yer aldığı kolektifeğitim programında birbirinden farklı konu başlıkları katılımcılara yolgösterici oldu. ‘Sürdürülebilir Bir Dünyada Şehirleri Sürdürülebilir HaleGetirmek’, ‘Biyomalzeme ve Mimarlık’, ‘Duyusal Coğrafya: Dengeli Bir Yaşam içinÇevreyi Tasarlamak’, ‘Mimarlık Bakış Açısı ile Biyomimikri’ ve ‘ZeytinÇekirdeğinden Malzemeye, Plastiğin Dönüşümü, Algler ve Mantarların MimarlıktaKullanımı’ gibi birbirinden özgün içeriklerin yer aldığı programdakatılımcılar, akademik bilgilerin yanı sıra gerçek hayatta uygulanabilirliğeyönelik deneyim paylaşımlarından faydalandılar. Katılımcılar, destekleyicikuruluşların önerdiği staj programlarına da başvuru hakkı kazandılar. Her konuözelinde ilham verici kitap ve film önerilerinin de sunulduğu bu kolektifeğitim programı, alanında hayata geçmiş tek program olma özelliği de taşıyor.Program kapsamında girişimcilik ekosisteminin desteklenmesi için archipreneur (mimaridegirişimcilik) programı ile devam edecek.

 

Programıtasarlayan Gebze Teknik Üniversitesi, Biyoteknoloji Enstitüsü Anabilim DalıBaşkanı Prof. Elif Damla Arısan ve Kale Grubu Kurumsal İletişim Müdürü ZeynepÖzler, yaptıkları ortak açıklamada, ilk defa hayata geçirilen bu programakatılımcıların hem başvuru sürecinde gösterdikleri ilgi hem de derslere etkinkatılım sağlamalarından ötürü çok memnun olduklarını belirterek; “Buprogramda, hep birlikte çok şey öğrendik. Aradığımız soruların yanıtları doğadavar. Doğaya yüzümüzü döndüğümüzde ve çok disiplinli çalışıp ürettiğimizde,dünya daha iyi bir yer olacak. Bu programın da katılımcılarımızın kariyerinde,hayatında ve dünyada iyi izler bırakmasına aracı olmasını diliyoruz”dediler.

 


 


Yorum Yazın