Devrim Erbil eserleriyle 1 Milyon Kitap hayalini gerçekleştiriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devrim Erbil eserleriyle 1 Milyon Kitap hayalini gerçekleştiriyor
Abone ol
Ressam Devrim Erbil, daha fazla çocuğun ilk kütüphanesini kurmak için 150 adet eserini projeye bağışladı. 1 Milyon Kitap Projesine 150 adet imzalı, serigrafi baskı bağışlayan Devrim Erbil ve tüm destekçilerle 18 Ocak’ta Zorlu PSM’de gerçekleşecek Destek Gecesi’nde bir araya geliyor.

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.3 milyon çocuk dünyaya geliyor. Araştırmalara göre bu çocukların sadece 300 bin kadarının evinde kitap bulunuyor. Diğer bir ifadeyle, Türkiye’de doğan çocukların yaklaşık yüzde 80’i kitap olmayan bir eve gözlerini açıyor. İşte 1 Milyon Kitap Projesi, doğar doğmaz tüm çocukların kitaplarla buluşması amacıyla hayata geçirildi. 1 Milyon Kitap, Türkiye’de çocuklara doğumdan itibaren kitap okumanın önemini anlatmak ve evinde kitap olmayan çocuklara ilk kitaplarını hediye etmek hedefiyle Prof. Dr. Selçuk Şirin tarafından başlatılan bir sosyal girişim projesidir.

1 Milyon Kitap için özel olarak hazırlanan eserleri satın alarak hem ihtiyacı olan çocuklara ücretsiz kitap ulaştırabilir hem de 18 Ocak’ta düzenlenecek Destek Gecesi’nde eseri sanatçıdan teslim alabilirsiniz. İhtiyacı olan çocuklara ücretsiz kitap göndermek için eserler iki farklı kategoride hazırlandı:

- Birinci kategoride projeye özel tek baskı olarak üretilen eserler sanatçı imzalı ve çerçeveli olarak satışa sunuluyor. (30.000 TL)

- İkinci kategoride ise sanatçının İstanbul yorumları toplam 20 edisyon olarak hazırlandı. (20.000 TL)

Satın aldığınız kitapları ücretsiz olarak dağıtmak için öncelikli bir il seçebilir veya sırada bekleyen çocuklara gönderilmesi için havuza atabilirsiniz.

Projenin başarı hedefleri:

1 Milyon Kitap Projesi’nin asıl amacı, evinde kitap olmayan 1 milyon çocuğa ilk kitap setini hediye etmek. İhtiyacı olan bu 1 milyon çocuğa ulaşmak için bize 4 farklı şekilde destek bekliyorlar.

  • Satın Al: Satın aldığınız her kitap seti için 1 kitap setini de, ihtiyacı olan bir çocuğa gönderebilirsiniz. www.1milyonkitap.com adresi üzerinden toplanan ücretsiz kitap talepleri de bir havuzda toplanarak sırayla karşılanıyor.
  • Havuza At: Dilediğiniz kadar kitap setini havuza atabilir ve ihtiyacı olan çocuklara ulaştırabilirsiniz. Bu menüde satın aldığınız her bir kitap seti, gelirinden elde edilen diğer kitap setiyle birlikte havuza dahil edilmektedir.
  • Hoş Geldin Bebek: Yeni doğan bir bebeğe ilk kitap setini ve 1 Milyon Kitap sertifikasını hediye ederken, onunla birlikte dilediğiniz kadar çocuğa da kitap hediye ederek geleceklerine katkı sunabilirsiniz.
  • Sponsorluk: Toplu kitap siparişlerinizde sponsorumuz olabilir ve özel imkanlardan faydalanabilirsiniz. Sponsorluk paketleri hakkında detaylı bilgi için iletişime geçiniz.

Devrim Erbil kimdir?

1937 16 Eylül 1937’de Nadide Erbil ile Reşat Erbil’in ilk çocukları olarak Uşak’ta doğdu. 1940 Babasının görevi gereği ailesiyle Balıkesir’e yerleşti. Gazi İlkokulu’nda okudu (1944- 1949). Balıkesir Lisesi’nde Sırrı Özbay, Ahmet Uzelli ve İrfan Yılmaz’dan ilk resim bilgilerini aldı (1949-1955). 1954 yılında İlk sergisini lise müdürü Hilmi Ziya Apak’ın ilgisi ve desteği ile sınıf arkadaşları Onur Usdamar ve Selçuk Karasuil ile Balıkesir Türk – Amerikan Kültür Merkezinde açtı. 1955-1959 İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde resim eğitimi gördü. 1956’da ilk kişisel sergisini Balıkesir Çocuk Kütüphanesi Sergi Salonunda açtı. Arkadaşlarıyla “Yeni Kaynak Dergisi’ni yayınladı. Daha sonra “Soyutçu 7ler” grubunu kurdu, bu dönemde soyutlamalar sanatında öne çıkmaya başladı. Bu grup ile birçok sergiler açtı.

Cevat Tollu, Bedri Rahmi Eyüpoğlu ve Cevat Dereli atölyelerinde görev aldı. Mavi Grup döneminde doğanın ve doğada bulunan renklerin önemine dikkat çekti, mavi başta olmak üzere sanatı ile özdeşleşen bir çok armoni öne çıkmaya başladı. 1970’te doçentlik ünvanını; 1980’de ise profesörlük ünvanını aldı. 1979-1982 yılları arasında İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğü’nde bulundu. Müdürlüğü süresince birçok arşiv çalışmasında bulundu ve müze sergileri açtı. 1991’de Devlet Sanatçısı ünvanını aldı. 2015 yılında Devrim Erbil Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı’nı kurdu. 2019’da atölye çalışmalarını yapmak ve müze projesini gerçekleştirmek amacıyla Bodrum’a taşındı. Kendisi halen Devrim Erbil Atölye-Evi’nde çalışmalarını sürdürmekte ve projelerine hayat vermektedir.


Yorum Yazın