MHP grup toplantısı notları

Devlet Bahçeli: Kiliseye yapılan saldırıyı lanetliyorum

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Devlet Bahçeli: Kiliseye yapılan saldırıyı lanetliyorum
Abone ol
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında muhalefeti hedef aldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e "DEM Parti ve Kemal Kılıçdaroğlu" üzerinden yüklenen Bahçeli, "Özgür Bey taşıma suyla değimen dönmeyeceğine göre bu ittifakı kimlerle tesis edeceksiniz? İhanetin 'DEM' aldığı  bir ittifaka nasıl Türkiye İttifakı demeyi içinize sindireceksiniz? Henüz kendi aranızda katran yüzüne çıkmış ikilikleri aşamamışken Türkiye İttifakı'nı seslendirmeniz kara mizah değil de nedir?  Kılıçdaroğlu'nun bütün izlerini silmenin neresi Türkiye İttifakı? Neresi adamlık, neresi vefakârlık? Kürsüde gaza gelip kendi kendini alkışlamayı bırak da yüreğin varsa bunları açıkla. PKK bu ittifakın neresinde?" ifadelerini kullandı.

Bahçeli sözlerinin devamında da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun “Sayın Bahçeli, biz de herkes şahit olduğumuz gibi göründük göründüğümüz gibi olduk. Böyle olduğumuz için siyasi ahlak dediğimiz ve davasına başımızı koyduğumuz değerler adına siyasi ahlak mücadelesi verdiğimizde olduğumuz gibi görünmemek ya da göründüğümüz gibi olmamak için sizin peşinde olduğunuz başbakanlık makamını terk ettik ama hep olduğumuz gibi göründük göründüğümüz gibi olduk” sözlerine sert bir dille yanıt verdi. Bahçeli, "Senin özün de halin de kir tutmuş, temizlenmen için kanaatimce epey bir ekmek sarf etme zamanı ve harcamaya ihtiyacın var, parlamenter sistem hakimken cümle alem biliyordu ki eğer başbakanlık arzusuna kapılsaydım koşmama gerek olmazdı! Bir günlük saltanat için binlerce yıllık milli mirası hiçbir çıkarcıya çiğnetmen, kaldı ki sen başbakanlık makamını terk etmedin, isabetli bir kararla kapının önüne tarihi bir tasarrufla bırakıldın! Anlaşılan hâlâ akıllanmamışsın" sözlerini kaydetti.

MHP lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı'nda anlaşmazlıkların yaşandığı iddialarına da yanıt verdi. Bahçeli, "Bu bayağı ezberleri tekrar eden köhne zihniyetlere diyorum ki Cumhur İttifakı'nı anlamak ve anlatmak her kişinin harcı değildir hele hele bozguncuların hiç değildir. AKP ve MHP arasında kurulan ahlaki samimi ve milli bağı anlamlandırmak ve hak teslimini yapabilmek için öncelikle izan insaf irade vatan ve millet sevgisiyle yoğrulmuş akıl ve yürek lazımdır" diye konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sözde aydınları, özü laçkalaşmış siyasetçileri milletimizin gündeminden çekip çıkarmaya mükellefiz"

"Sözde aydınlar, özü laçkalaşmış, öz değerleri lekelenmiş siyasetçileri milletimizin gündeminden çekip çıkarmak için elimizden gelen çabayı göstermekle mükellefiz. bu mükellefiyetin cazibe ve çekim alanından ayrılmayacağız. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği refah ve esenliği tartışma kabul edilmez yegane gayemizdir. Siyasetin kaygan ve kaypak ilişki ağına tahvil ve teşmil edenlerin ahlak ve etik ihlaline elbette sessiz ve seyirci kalmayacağız. Türkiye'yi risk ve tehditlerle tuzaklanmış meçhul bir akıbete sürüklemeye çalışan hiçbir odağa atıl durmayacağız. MHP sahibi olduğu tarihi misyonun idrakindedir. Milli menfaatlerimize aykırı davranan, milletimizin birliğini bozmaya çalışan her kim varsa onlara karşı duruşumuz sarsılmayacaktır. Cesaretimizin kaynağı tarihimizdir, istiklalimizin kaynağı bu topraklara uzanmış yatan kahraman şehitlerimizdir, irademizin kaynağı da büyük Türk milletidir. 

"Türkiye'de hukuken ve siyaseten üstünlüğü olan seçkin bir tabakadan söz edilemez"

"Hep birlikte Türkiye'yiz hepimiz türk milletiyiz. millet olma hali bugüne kadar ulaşılmış en modern, en gelişmiş beşeriyet özelliğidir. Milletimizi oluşturan her vatan evladı bir ve eşittir. Türkiye'de sınıflı bir toplum yapısı yoktur; imtiyazlı bir azınlıktan, seçkin bir zümrenin hakimiyetinden, hukuken ve siyaseten üstünlüğü olan seçkin bir tabakadan söz edilemez. Milletimizin her ferdi kanun önünde aynı haklara sahiptir. 

"Mersin'de DEM'lenmiş CHP'ye ruhsat yoktur"

"Hiç kimse boş hayale kapılmasın yanlış hesap yapmasın Mersin bizim Türkiye hepimizindir. Mersin'de DEM'lenmiş CHP'ye ruhsat yoktur. 31 Mart 2024'te mersin Büyükşehir ve tüm ilçe belediyeleri Cumhur İttifakı yönetimine geçecek, diğerleri sadece nal toplayacaktır. 

"31 Mart'ta hepsinin bileğini sandıkta bükeceğiz"

"Birileri bölücüleri, yedi düveli yanına alsın, varsın birileri iftira ve yalan rüzgârından medet umsun, varsın birileri vicdanı sızlamadan parti parti dolaşsın, hatta demlensin siyasi fırıldağa dönüşsün, hiç fark etmeyecek, hiçbir sorun olamayacaktır. Çırpınışları boşunadır. 31 Mart'ta hepsinin bileğini sandıkta bükeceğiz. Alayının hesabını demokrasinin imkanlarıyla göreceğiz. 

Özgür Özel'e DEM ve Kemal Kılıçdaroğlu tepkisi

"CHP genel başkanının 'Türki İttifakı'nı telaffuz etmesi nafile bir gayrettir. Millet İttifakı olmadı şimdi de Türkiye İttifakı'nı mı kuracaklar? Zillet tutmadı çatı ismi olarak Türkiye ismini kullanacaklar! Gördüğümüz kadarıyla DEM'lenmek CHP yönetimine hiç iyi gelmemiş, şuurunu kaybetmiş, siyasi aklını hepten tüketmiştir. Azgın Türkiye muhalefetleriyle Türkiye İttifakı oluşturma gayesi bu sefalet yuvalarının iflah olmaz perişanlığını teyit etmekle kalmamış aciz siyasetlerini de tamamiyle deşifre etmeyi sağlamıştır. Özgür Bey taşıma suyla değimen dönmeyeceğine göre bu ittifakı kimlerle tesis edeceksiniz? İhanetin dem aldığı  bir ittifaka nasıl Türkiye İttifakı demeyi içinize sindireceksiniz? Henüz kendi aranızda katran yüzüne çıkmış ikilikleri aşamamışken Türkiye İttifakı'nı seslendirmeniz kara mizah değil de nedir?  Kılıçdaroğlu'nun bütün izlerini silmenin neresi Türkiye İttifakı? Neresi adamlık, neresi vefakârlık? Kürsüde gaza gelip kendi kendini alkışlamayı bırak da yüreğin varsa bunları açıkla. PKK bu ittifakın neresinde?

Ahmet Davutoğlu'na "başbakanlık" yanıtı

"(Ahmet Davutoğlu'na yanıt) Senin özün de halin de kir tutmuş, temizlenmen için kanaatimce epey bir ekmek sarf etme zamanı ve harcamaya ihtiyacın var, parlamenter sistem hakimken cümle alem biliyordu ki eğer başbakanlık arzusuna kapılsaydım koşmama gerek olmazdı!,

Bir günlük saltanat için binlerce yıllık milli mirası hiçbir çıkarcıya çiğnetmen, kaldı ki sen başbakanlık makamını terk etmedin, isabetli bir kararla kapının önüne tarihi bir tasarrufla bırakıldın! Anlaşılan hâlâ akıllanmamışsın.

"Cumhur İttifakı’nda çatlak" iddialarına yanıt

Bu bayağı ezberleri tekrar eden köhne zihniyetlere diyorum ki cumhur ittifakını anlamak ve anlatmak her kişinin harcı değildir hele hele bozguncuların hiç değildir. AKP ve MHP arasında kurulan ahlaki samimi ve milli bağı anlamlandırmak ve hak teslimini yapabilmek için öncelikle izan insaf irade vatan ve millet sevgisiyle yoğrulmuş akıl ve yürek lazımdır.

"İsveç’in NATO’ya katılımıyla birlikte 40 adet F16 uçağı ve 79 adet modernizasyon kitinin onay işlemi bir an evvel tamamlanmalı F35’ler için ödediğimiz para da iade edilmelidir. 16 Ocak 2024 tarihindeki grup konuşmamda kullandığım gibi Amerika vatandaşları ABD’ye sahip çıkmalıdır. ABD vatandaşları hem kendi hem de dünyanın geleceği açısından ülkelerini vicdani ve insanı bir çizgiye çekmelidir. Türkiye’yi bölmek ve parçalamak için sevk edilen bölücü terör örgütünün arkasında ABD vardır. ABD’nin kendi içindeki operasyon döneminin fitili tutuşmuştur. Şimdi ABD kendi içinde kaynamaktadır. Teksas merkezli krizin eyaletler arasındaki krizi keskinleştirmektedir. Bu dünya yapma etme bulma dünyasıdır."


Yorum Yazın