Dev kadro "Dünyada Karşılaşmış Gibi" oyunuyla buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dev kadro "Dünyada Karşılaşmış Gibi" oyunuyla buluştu
Abone ol
Krek tarafından Volkswagen Arena’da sergilenen ‘Dünyada Karşılaşmış Gibi’ yeni sezonda da hem koca salonu dolduruyor hem de enerjisi ve yaşattığı deneyimle büyülemeye devam ediyor. Ünlü tiyatro oyuncuları, Alican Yücesoy, Okan Yalabık, Defne Kayalar, Fatih Artman, Öner Erkan, Serkan Keskin, Settar Tanrıöğen'in oynadığı, Berkun Oya'nın yazdığı ve yönettiği, yapımcılığını Nisan Ceren Özerten'in üstlendiği "Dünyada Karşılaşmış Gibi" adlı tiyatro oyunu UNIQ İstanbul sahnesinde seyircisini ağırlıyor.

Krek Tiyatro’nun kurucusu Berkun Oya’nın yazıp yönettiği, yapımcılığını Nisan Ceren Özerten'in yaptığı “Dünyada Karşılaşmış Gibi" de; Alican Yücesoy, Okan Yalabık, Öner Erkan, Fatih Artman, Defne Kayalar, Serkan Keskin ve Settar Tanrıöğen rol alıyor.

Farklı  sahneleme teknikleri kullanılarak yapılan ‘Babamın Cesetleri’ ve  ‘Güzel Şeyler Bizim Tarafta’ oyunlarının yaratıcısı Berkun Oya bu kez;  Volkswagen Arena sahnesinde farklı bir  sahneleme tekniği deniyor. Yıldız isimleri de kadrosuna katan başarılı oyun yazarı ve yönetmeni Berkun Oya; farklı dünyalardan gelmiş ve karakolda hayatları kesişen birbirinden farklı karakterlere yer veriyor.

Bu hikaye, bir gece karakolda tesadüfen bir araya gelmiş yedi kişinin hikayesi. Bu yedi kişinin ortak paydası ise kayıplarından ve gidenlerinden sonra “kendi kendilerini arıyor” olmaları. Yedi kişinin dördü polis, biri çok konuşan “doğrucu” bir düzenbaz, ikisi ise yolları yıllar önce ayrılan bir çift. Karakterler hem çok gerçek hem de bu dünyadan değilmiş gibi veya tam bu dünyaya geçecekmiş de arafta kalmışlar gibi ve sanki arafta kalan bu karakterler, dünyada bir karakolda karşılaşmış gibi.

 Sinema tadında farklı bir tiyatro deneyimi yaşamak ve dolu dolu iki saat geçirmek isteyen tiyatro severler için iyi bir tercih olan “Dünyada Karşılaşmış Gibi” sadece bu sezonun değil, muhtemelen son birkaç yılın en dikkat çeken oyunlarından biri. 

 

 

Ödüller

 

Yazan, yöneten: Berkun Oya

Yapımcı: Nisan Ceren Özerten

Oyuncular:

Alican Yücesoy

Defne Kayalar

Fatih Artman

Okan Yalabık

Öner Erkan

Serkan Keskin

Settar Tanrıöğen

Sahne ve Kostüm Tasarımı: Berkun Oya

Işık: Cem Yılmazer

Dekor Uygulama: Muhtar Pattabanoğlu

Prodüksiyon Sorumlusu: Evrim Zeybek

Proje Asistanı: İrem Avcı

Teknik Sorumlu: Emrah Altıntoprak

Ses Tasarım ve Uygulama: Hakan Atmaca

 

Oyun takvimine ulaşmak için tıklayın 


Yorum Yazın