Unutmadık!

Depremlerin üzerinden 3 ay geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Depremlerin üzerinden 3 ay geçti
Abone ol
Türkiye deprem felaketleriyle derinden sarsılalı tam 3 ay oldu. 50 bin 783 canımızı kaybettiğimiz, yüz binlerce insanımızın yaralanmasına neden olan deprem yüreklerimizi enkaza çevirdi. 4.1 milyon kişinin evinden ayrılmasına neden olan felaket, 1.5 milyon insanımızın evsiz kalmasına neden oldu.

6 Şubat’ta saatler 04.17’yi gösterdiğinde büyük bir gürültüyle çöktü gökkubbe 11 ilde yaşayanların üzerine... Yıkım çok büyüktü, acı daha da büyük. Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremin boyutları anlaşılmaya çalışılırken, 9 saat sonra bir büyük depremle daha sarsıldı bölge. Bu kez merkez üssü Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesiydi.

7.6’lık Deprem ilkinde ayakta kalan ama ağır hasar alan binaları da yıktı. Sadece çifte felaketin etkilediği 11 il değil tüm Türkiye gözyaşlarına boğuldu. 81 milyon hemen tek yürek oldu, depremzedelerin elinden tutmak için herkes elinden geleni yaptı. Tam 3 aydır da yapıyor, yapmaya çalışıyor.

MİLLİ GELİRDE 351 MİLYAR TL'LİK KAYIP

Deprem bölgesine yapılan tüm destek ve harcamalarla ile milli gelir azalması nedeniyle toplam 351 milyar liralık kayıp oluştuğu belirtildi.

KIZILAY'IN ÇADIR SATIŞI

Deprem sonrasında yetersiz kaldığı eleştirileri yöneltilen Kızılay'ın depremin üçüncü günü deposunda olan 2050 çadırı Ahbap'a parayla sattığı ortaya çıkmıştı.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Ahbap'a çadır satışını doğrularken, "İşbirliği ahlakidir, akılcıdır, yasaldır. Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir" İfadelerini kullandı.

KEREM KINIK İSTİFA ETTİ

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından gönüllülere çadır sattığı ortaya çıkan ve skandallarla gündemden düşmeyen Kızılay’ın Başkanı Kerem Kınık 96 gün sonra istifa etti. Fuat Oktay, İbrahim Kalın, Metin Külünk, Mustafa Varank, Mustafa Şentop, Mustafa Destici, Cevdet Yılmaz, Binali Yıldırım ve Fahrettin Koca, Kınık’ın istifasını istedi. Ancak Kınık çağrılara kulak tıkadı.

Ardından önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Kızılay'ın çadır satmasına ilişkin açıklama yaptı ve “Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Kızılay'ın çadır dendiği zaman en küçük bir sıkıntısı olmaması gerekirdi” dedi. Kınık Erdoğan'ın açıklamasının ardından istifasını verdi.

 

 


Yorum Yazın