Denis Ojalvo’dan Deniz Zeyrek’e mektup: Hastane saldırısı üzerinden havuz medyasının yaptığı dezenformasyonun farkında değil misiniz?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denis Ojalvo’dan Deniz Zeyrek’e mektup: Hastane saldırısı üzerinden havuz medyasının yaptığı dezenformasyonun farkında değil misiniz?
Abone ol
İsrail güçlerinin Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne hava saldırısı düzenleyerek yüzlerce kişiyi öldürdüğü öne sürülmüştü. Şalom yazarı Denis Ojalvo, Sözcü yazarı Deniz Zeyrek’e yazdığı mektubunda, “Türkiye'de bu saldırıya ilişkin olarak havuz medyası üzerinden yapılmakta olan dezenformasyonun farkında değil misiniz? Sözcü aynı dezenformasyona niye omuz veriyor?” sorusunu yöneltiyor.

Şalom yazarı Denis Ojalvo’nun İsrail - Filistin olaylarıyla ilgili olarak “Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek”e yazdığı mektubun tamamı şöyle:

 

“Değerli Deniz Bey,

 

Sözcü’de yazmaya başladığınızdan beri sadık bir okurunuzum.

Kars ilinde geçen çocukluğunuza ilişkin hatıralarınızı zevkle okudum.

 

Ama bu okur mektubumun amacı farklı.

Bu son Gazze olaylarına ilişkin görüşlerinize ilişkin tereddütlerim var

 

İsrailliler Gazze’ye oradan gelen füzeler yüzünden yıllardır operasyon düzenliyorlar ve hastane vurmayacak kadar, vicdan bir yana, zekâ sahibiler.

 

Saldırıyı İsrail yapmış olsaydı bu kesinlikle bir hata sonucu olurdu. Yani KASTÎ olmazdı. Ancak, saldırıyı İsrail’in yapmadığı kesinleşti.

Söz konusu saldırının İsrail tarafından YAPILMADIĞI, meydana gelen patlamanın yolunu şaşıran bir İslami Cihad roketi kaynaklı olduğu ortaya çıkmış olmasına rağmen bu konuda İsrail'in suçlanmaya devam edilmekte olmasını normal buluyor musunuz?

 

Aşağıdaki linkte hastanenin SAPASAĞLAM olduğu, üzerindeki güneş enerjisi panellerinin hasar bile görmediği görülüyor.  

https://www.dailymotion.com/video/x8oxw0v

Keza aşağıdaki BBC bağlantısında, (bu yayın kuruluşunun Filistin bağımsızlığını desteklediği biliniyor) bahçedeki araba parkında yanmış arabalar var. Ana binada kırılan camlar dışında ciddi bir hasar yok.

https://www.bbc.com/turkce/articles/cxe3kmv6e61o

 

Gerçek resimleri ihtiva eden bir bağlantı da şöyle:

https://twitter.com/FIRATEREZ/status/1714534843361509658  

 Lütfen bu Mesajdaki clash report videosuna bakınız.

 

Saldırıda 471 kişi ölmüş!

Sığınak delici bomba kullanılmış filan...

Ama bahçede böyle bir bombanın açması kaçınılmaz olan bir krater yok. Arabalar yanmış ama savrulmamışlar!

Batılı kaynaklar kayıpların 10 ila maksimum 50 kişi olabileceğini ifade ediyorlar.

 

Türkiye'de bu saldırıya ilişkin olarak HAVUZ medyası üzerinden yapılmakta olan dezenformasyonun farkında değil misiniz? Sözcü aynı dezenformasyona niye omuz veriyor?

Filistin kartını AKP’nin elinden almak için mi?

 

Burada tipik bir PALLYWOOD filmi senaryosu söz konusu. Ve bu dezenformasyon televizyonlarımızda iki gündür köpürtülmekte…

 

Türkiye devleti ve kamuoyu çok fena şekilde yanıltıldı.

Ama bunun farkına varılmış olmasına rağmen hatada niye ısrar ediliyor?  

 

Bunu kendi siyasi ajandası olan hükümete izah etmek boş bir gayret olabilir.  

Ama hür ve bağımsız bir gazeteci kimliğinizle SİZ nasıl böyle bir şeye göz yumabiliyorsunuz?

 

Son bilançoya göre 1300’ün üzerine çıkan ve Hamas terör örgütünün hiçbir sebep olmadan İsrailli sivilleri EINSATZGRUPPEN usulü infaz etmesine niye aynı tepkiyi göstermediniz?  

Şu soru akla geliyor: 2008’den beri Gazze’deki terör üst yapısını budamakla yetinen İsrail bu defa NİYE kara harekâtı yapmak zorunda?

Cevabı maalesef çok açık:

Meskûn mahalde savaş çok büyük askeri kayıplar verdirir. Dolayısıyla bugüne kadar idare ettiler. Konu stratejik bir beka sorununa bürününce de yapmakta olduklarını ÇARESİZCE yapmak zorunda bırakıldılar. Bunu anlayabiliyor musunuz?

 

İsrail, sözüm ona savaşta olduğu Gazze’nin, mecbur olmadığı halde, suyunu ve elektriğini sağlıyor(du) insani malzemelerin oraya iletilmesine yardımcı oluyor(du), orada tedavi edilemeyen hastaları (İsmail Haniye’nin ablası dahil) tedavi ediyor(du)ve günde 24.000 Gazzeli’nin orada ekmek paralarını kazanmalarına imkân tanıyorDU.

 

Bundan böyle, Gazzelilerin bu hizmetleri ortak sınıra sahip oldukları KARDEŞ Mısır üzerinden tedarik etmeleri gerekecek.

 

Nasıl yani?

Siz Hamas’ın bütün bu mühimmatın hammaddelerini nereden ve nasıl temin ettiğini bilmiyor musunuz?  

Gazzedeki oto galerilerinde sergilenen lüks arabaların oraya Mısır’a açılan dev tüneller üzerinden getirildiğini bilmiyor olamazsınız.

 

Size iki sorum var:

1- Hamas, Filistin halkının kendi kaderini tayin mücadelesine katkıda mı bulunuyor? Yoksa, İsrail devletini ve halkını YOK ETMEK istediği için bunu imkânsız mı kılıyor?

2- Hamas terör örgütünün varlığını sürdürmesi Türkiye için yaşamsal bir gereklilik midir?

Yazacağınız yeni makalelerde bu hususlara da değinmeniz mümkün mü?

 

Selamlar, saygılar,

Denis Ojalvo” 


Yorum Yazın