DEM Parti'den YSK'ya: AK Parti'nin koltuk değneği olmaktan vazgeç

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEM Parti'den YSK'ya: AK Parti'nin koltuk değneği olmaktan vazgeç
Abone ol
DEM Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 31 Mart'a yapılan yerel seçimlerde, taşımalı oy ile gündeme gelen Şırnak'ta Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) görevini yapma çağrısında bulunarak, "Senin görevin Türkiye'de elde edilmiş hak olan seçme ve seçilme hakkını korumaktır. Şırnaklının Uluderelinin Bitlislinin hakkını korumaktır senin görevin. Görevini yerine getirmezse bu iktidar gibi tarihin çöp sepetine atılacaktır." dedi.

DEM Parti’nin Şırnak'ta parti binası önünde başlattığı oturma eylemi 3’üncü gününde devam ediyor. Oturma eylemine DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti Şirnak Milletvekilleri Zeki İrmez, Nevroz Uysal Aslan, Barış Anneleri Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA), DEM Parti Silopi, Cizre İdil Belediyesi, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Şırnak ve bazı doğu illerinde yaşanan usulsüzlüklere ilişkin Eş Başkan Hatimoğulları şöyle konuştu:

"Şırnak'a hiç uğramamış, belki Şırnak'ın yolunu bilmeyenler seçim sabahı otobüslerle taşındılar ve Şırnak halkının iradesini gaspettiler. Sadece Şırnak'ın değil Uludere, Beytüşşebap aynı şekilde hırsız atanmış belediye başkanlarınca sözüm ona kazanılmış seçimler. Biz bu seçimler gayri meşru görüyoruz, bu seçimleri çalınmış olarak ilan ediyoruz. Şırnak'ta, Uludere'de ve Beytüşşebap'taki belediye başkanlarını hırsız ilan ediyoruz, gayri meşru ilan ediyoruz. Bizim oylarımızı her yerde çalmaya kalkıştılar. Bakın Bitlis'te aynı şekilde itirazlarımızı reddeden birçok yerde itirazlarımızı reddeden YSK şimdi de Şırnak'la ilgili konuyu görüşecek ve biz buradan çağrımızı yineliyoruz. YSK sen AKP'nin koltuk değneği olmaktan vazgeç. Bugün Türkiye'nin siyasi haritası değişmiştir. Bugün Türkiye'de AKP iktidarının istediği gibi borusunun ötmeyeceği yeni bir siyasi harita oluşmuştur. Bu siyasi haritaya bakarak 3 seneyi, 5 seneyi düşünmek zorundasınız. Bugün YSK güvenilirliğini zaten yitirmiştir. Ama şu saatten sonra alacağı kararlar için bizler YSK'yı asli görevini yerine getirmek üzere çağırıyoruz. Asli görevini yerine getir YSK. Senin görevin AKP'nin çıkarlarını korumak değil senin görevin AKP'nin iktidarının hırsızların hakkını korumak değil senin görevin Türkiye'de elde edilmiş hak olan seçme ve seçilme hakkını korumaktır. Şırnqaklının Uluderelinin Bitlislinin hakkını korumaktır senin görevin. Görevini yerine getirmezse bu iktidar gibi tarihin çöp sepetine atılacaktır. Türkiye bütün seçimler anti demokratik şekilde geçti. Bizlerin gerçekten yüksek düzeyde sandıkları koruyabildiğimiz için bizler DEM Parti olarak kazandığımız belediyeleri korumayı başarabildik. Ultra düzeyde sandıklarımızı koruyabildiğimiz için bazı belediyelerimizi şimdi koruyabildik. Buradan YSK'ya bir kez daha sesleniyoruz. YSK görevini yerine getir. YSK Urfa'da verdiğin karardan geri dönmelisin. YSK Halfeti'de Siverek'te ve düşünün Siverek'te altını çizmek istiyorum AKP adayının akrabaları ve yandaşları sandıkları ve pusulaları yaktılar. Ve sonra kalkıp AKP sandıklar yakıldı diye seçim tekrarı istedi ve şimdi YSK o seçimi tekrarlıyor. Urfa'da kazanamadığı seçimi hileyle hurdayla elimizden almaya çalışıyorlar ve 3 yerde seçim tekrarlanacak.

Buradan bir kez daha Erdoğan'a diyoruz ki, balkon konuşmasının arkasında dur. Yaşadığın bu hezimetin bedelini halk zaten sana bu bedeli ödetmiştir. Uludereyle Şırnakla Urfanın belediyeleriyle uğraşmaktan vazgeç.


Yorum Yazın