DEM Parti ve Yeniden Refah'ın aday çıkarması İstanbul seçimlerini nasıl etkileyecek?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEM Parti ve Yeniden Refah'ın aday çıkarması İstanbul seçimlerini nasıl etkileyecek?
Abone ol
DEM Parti ile Yeniden Refah Partisi’nin aday çıkarması İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılacak seçimlerde etkili olacak. CHP’liler iki partinin aday çıkarmasına olumlu bakarken, AKP’lilere göre seçim sonucunu DEM Parti adaylarının alacağı oy belirleyecek.

Gazete Duvar’ın haberine göre;  araştırmacılar ortaya çıkan tabloyu yorumlamak için erken olduğunu, kampanya sürecinin de izlenmesi gerektiğini söylüyor. İmamoğlu’nun DEM Parti seçmeninden kaybedeceği oyla Kurum’un Yeniden Refah Partisi seçmeninden kaybedeceği oyun son araştırmalarda başa baş görünen İmamoğlu ile Kurum’u yine eşitleyeceği hesapları yapılıyor.

“İYİ Parti'nin adayı yarışı çok fazla etkilemeyecek”

İYİ Parti adayının ise bu yarışa çok fazla etki etmeyeceği değerlendiriliyor. İktidar cephesinde ise;  Yeniden Refah Partisi’nin genel seçimde İstanbul’da aldığı yüzde 3 oyu aday çıkararak AKP'nin rakibine dönüştüğü için alamayacağı, muhafazakar seçmenin Yeniden Refah’ın kaybettirecek rolünü asla kabul etmeyeceği savunuluyor.

Yeniden Refah adayının yüzde 1 oy alamayacağı söyleniyor. AKP’lilere göre İYİ Parti’den CHP adayına gelmeyecek oyla Yeniden Refah’tan AKP’ye gelmeyecek oy aynı aynı olacak.

“Esenyurt, belirleyici ilçe olacak”

CHP, 2019 yerel seçiminde kazandığı Türkiye’nin en kalabalık ilçesi Esenyurt’u kaybetmek istemiyor. AKP de İstanbul seçiminde bu ilçenin önemini, “Esenyurt’u kazanan İstanbul’u kazanır” sözleriyle anlatıyor. 1 milyona yaklaşan nüfusu bulunan Esenyurt’ta Kürt seçmenin etkisi büyük. Bu nedenle AKP’nin aday tercihi Mardinli Hamit Öncü oldu. 2019 seçimlerinde Ardahanlı Kemal Deniz Bozkurt ile seçimi kazanan CHP’nin ise adayını değiştirmesi sürpriz olmayacak.

CHP’liler Esenyurt’taki aday tercihinin büyük önem taşıdığını, pazartesi yapılacak CHP’nin Parti Meclisi’nde de Çankaya ya da Kadıköy değil asıl Esenyurt adayına bakılması gerektiğini söylüyor.


Yorum Yazın