DEM Parti Sözcüsü Doğan: Kısa adımıza dair yakıştırmalar yapılıyor; partimiz bu ülkenin DEM’i, mayası, rengi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEM Parti Sözcüsü Doğan: Kısa adımıza dair yakıştırmalar yapılıyor; partimiz bu ülkenin DEM’i, mayası, rengi
Abone ol

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, ”Kısa adımıza dair yakıştırmalar yapılıyor. Özellikle de iktidar tarafından... Boşuna çabalamasınlar. partimiz bu ülkenin DEM’i, bu ülkenin mayası, bu ülkenin rengi, bu ülkenin umudu. Demokratik yerel yönetimler anlayışı demokratik siyasetin de anahtarı. DEM Parti olarak bir yandan da yakıştırmaların yanı sıra iktidarla gizli görüşmeler yapmakla itham ediliyoruz. Tekrar söylüyoruz; yaptığımız hiçbir görüşmeyi söylemekten kaçınacak bir gelenekten gelmiyoruz. AK Parti veya iktidar bloğuyla herhangi bir görüşme yapıyor olsak bunu tüm açıklığıyla paylaşmaktan asla kaçınmazdık” dedi. Doğan görüşmelerinin ardından bazı büyükşehir belediyeleri için eş başkan adaylarını açıkladı. 

DEM Parti Sözcüsü Doğan, seçim gündemi ve güncel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. Doğan, şunları söyledi: 

”Kazanmayı esas alan bir strateji ile yaklaşıldı. Bu kazanma hali hakların kazanacağı bir yoldur. Söylemlere sarılmadan yolu sonuna kadar yürümektir esas olan. kapıdan girmeyi siyaset sananların siyasetleri dillerine de yansıyor. partimize dönük iktidarın kullandığı dille ayyıtempoyu tutturmaya çalışmak ve bu siyasetle yarışa girmek geçmişte de olduğu gibi bugün de kimseye kazandırmadı, kazandırmıyor. Ne yazık ki hiçbir faydası da olmuyor. 

Kısa adımıza dair yakıştırmalar yapılıyor. Özellikle de iktidar tarafından... Boşuna çabalamasınlar. partimiz bu ülkenin DEM’i, bu ülkenin mayası, bu ülkenin rengi, bu ülkenin umudu. Demokratik yerel yönetimler anlayışı demokratik siyasetin de anahtarı. DEM Parti olarak bir yandan da yakıştırmaların yanı sıra iktidarla gizli görüşmeler yapmakla itham ediliyoruz. Tekrar söylüyoruz; yaptığımız hiçbir görüşmeyi söylemekten kaçınacak bir gelenekten gelmiyoruz. AK Parti veya iktidar bloğuyla herhangi bir görüşme yapıyor olsak bunu tüm açıklığıyla paylaşmaktan asla kaçınmazdık.

Son yaptığım açıklamada Adana ile ilişkin kent uzlaşılarının sürdüğünü belirtmiş ve açıklamıştım. Adana Şehriba Dilfişat ve Mahfuz Güleryüz. Aydın Büyükşehir Belediyesi Eş başkan Adaylarımız Suzan Koç, Raif Karat. Hatay Büyükşehir Belediyesi Perihan Pakize Sinemirlioğlu. İzmir tekrar kent uzlaşısı kapsamında sürdüğünü söylediğim büyükşehir belediyelerinden biriydi. Oradaki adaylarımız ise Türkan Aslan ve Akın Birdal. Muğla Büyükşehir Belediyesi Candan Süsoy, Yusuf Uludağ. Başarılar diliyorum. Türkiye halkları seçeneksiz değil. iki bloktan birini tercih etmek zorunda değiliz. Artık DEM vakti.”


Yorum Yazın