Değişimcilere 100. yıl sürprizi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Değişimcilere 100. yıl sürprizi
Abone ol
CHP'de ipler geriliyor, değişimcilerle genel merkez yöneticileri arasındaki gerginlik 100. yıl kutlamalarına da yansıdı.

İnanç Uysal

100. yıl etkinliklerine yansıyan görüntüler CHP de ipler tamamen koptu yorumlarına neden oldu. Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun hiç konuşmamaları, İmamoğlu’nun Anıtkabir ziyareti esnasında protokolde yer almaması Ankara’da kulislerin hareketlenmesine neden oldu.  

Kutlamaların ilk günü olan 8 Eylül’de değişimcilerle Genel Merkez yetkilileri arasındaki soğukluk net olarak gözlendi iki taraf arasında neredeyse hiç temas olmadı. Anıtkabir’de yapılan törende de İmamoğlu oldukça sönük karşılandı ve Kılıçdaroğlu’nun yanında yürümedi, ya da yürütülmedi. Kulislere bakılırsa yürütülmedi daha doğru ifade çünkü kendisinin İstanbul’a dönerken hava alanında bu konuyla ilgili serzenişte bulundu.  

Gerginliğin bu kadar artması ile ilgili olarak Genel Merkez kaynakları değişimciler tarafından, “Kılıçdaroğlu genel başkan olarak kalırsa ittifak olmaz ve seçim kaybedilir” propagandasının yürütülmesinin etkili olduğunu söylüyorlar. Ayrıca değişimcilerin ilçe kongrelerinde istediklerini alamadıklarını bu sebeple de il kongreleri için kendilerine yakın bir medya oluşturarak partiye zarar vermek pahasına çalıştıklarını iddia ediyorlar.  

İmamoğlu’nun 100. Yıl etkinliklerinde yaptığı atalet vurgusu içeren konuşmanın da parti içi bir mücadeleyi aştığını dile getiriyorlar.  

Değişimciler ise yerel seçimlere Kılıçdaroğlu’nun başkanlığından gidilmesi halinde ittifak kurulamayacağı şeklinde bir düşünceleri olduğunu doğruluyorlar. Bunun olması ve seçimin kaybedilmesi halinde de CHP’nin tekrar ayağa kalkmasının çok zor olacağını belirtiyorlar.  

Kulislerde bu durumun yaşanması halinde CHP’de ayrılmaların olmasının dahi mümkün olduğu da konuşulanlar arasında


Yorum Yazın