DDA’nın “Gözü Demokraside”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DDA’nın “Gözü Demokraside”
Abone ol
Denge ve Denetleme Ağı, 14 Mayıs seçimlerine yönelik ‘Gözümüz Demokraside’ adlı seçim kampanyasını başlattı.

Bünyesinde 300’e yakın sivil toplum örgütü bulunan Denge ve Denetleme Ağı (DDA), 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için “Gözümüz Demokraside” başlıklı seçim kampanyasını Ankara’dan kamuoyuna duyurdu.

Seçmenlerin seçim öncesi, seçim süreci ve seçim sonrasında etkin katılımını amaçlayan kampanya, katılımcı ve çoğulcu demokrasi talebini vurguluyor. DDA, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında yürüttüğü bu kampanyayla seçmenlerin denge ve denetleme mekanizmasında daha etkin rol almasını hedefliyor.

Yurttaşların etkin yurttaşlık bilinciyle hareket etmeleri amaçlanıyor

Kampanyanın en önemli aktörünün yurttaşlar olduğunu belirten DDA Genel Direktörü Hayriye Ataş, yurttaşların demokrasi vurgu ve taleplerinin yer aldığı videoyu gazetecilere tanıttı. Direktör Ataş, kampanyanın hedefini " Seçim sürecinde vatandaşların oy tercihlerini yaparken aktif vatandaşlık bilinciyle demokratik haklarını bilerek hareket etmelerine katkı sağlamak istiyoruz" diye açıkladı. Hedef kitlelerini seçmenler, seçimlerde yarışacak siyasi partiler ve adaylar, medya ve sivil toplum örgütlerinin oluşturduğunu söyleyen Ataş, katılımcı ve çoğulcu demokrasi için denetim alanını genişleteceklerini belirtti.

Kampanyanın üç sac ayağı var

DDA Ar-Ge Koordinatörü Hakan Yavuzyılmaz, kampanyanın üç sacayağı olduğunu bildirdi. Yavuzyılmaz, bunların "adil ve özgür seçimler, siyasi ve toplumsal kutuplaşmanın aşılması, denge denetleme sistemi”nden oluştuğunu söyledi.

Toplantıda konuşan DDA Ağ temsilcilerinden Muratcan Işıldak, DDA’nın yürüttüğü bütün çalışmalarda katılımcı ve çoğulcu demokrasinin güçlenmesine katkı sunmayı hedeflediğini belirtti. Işıldak, “Gözümüz Demokraside” kampanyasının da bu hedefi içerdiğini kaydetti.

DDA kampanya boyunca 2018 Seçim Bildirgeleri Üzerinden Türkiye’nin Denge ve Denetleme Karnesi, Demokratik Seçimlerde Medyanın Rolü, Parti-içi Demokrasi ve Türkiye’de Aday Belirleme Süreci gibi başlıklarda içerik üretecek.

Sorunlar ve çözümleri için “Demokrasi Atölyeleri” düzenleniyor

DDA’nın Ekim 2022 tarihinde düzenlemeye başladığı Demokrasi Atölyelerine bugüne dek on ilde 232 yurttaş katıldı. Katılımcılar, atölyelerde Türkiye’nin ortaklaştıkları sorunlarına dair çözüm önerilerini dile getiriyor. DDA, devam eden atölyeler tamamlandıktan sonra bir vizyon belgesi oluşturacak. 

Kampanya kapsamındaki çalışma ve etkinliklere gozumuzdemokraside.org adresinden ulaşılabilir. 


Yorum Yazın