Davutoğlu: Şovlara gerek yok, devlet yönetiyorsunuz reklam şirketi değil

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Davutoğlu: Şovlara gerek yok, devlet yönetiyorsunuz reklam şirketi değil
Abone ol
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından televizyon ekranlarında düzenlenen bağış kampanyası hakkında “Şovlara gerek yok, devlet yönetiyorsunuz reklam şirketi değil” değerlendirmesinde bulundu.

Karar yazarı Elif Çakır'a konuşan Davutoğlu, Merkez Bankası'nın bağışı konusunda, “Zaten Merkez Bankası her yıl Nisan ayında karını sahibi olan Hazine’ye devrediyor. Nisan ayında hazineye verilecek bir paranın 2 ay önce bağış adı altında verilmesinin ne anlamı var? Devlet yönetmek ciddiyet ister akıl ister. Felaket ortadadır, toplarsınız kurumları gerekirse vergi düzenlemelerini yapar gerekirse para basar bunları da şeffaf ve hesap verebilir şekilde paylaşır milletin derdini çözersiniz. Şovlara gerek yok, devlet yönetiyorsunuz reklam şirketi değil!” dedi. 

Davutoğlu, “Bağış kampanyasında adınızı göremedim, neden katılmadınız, bilinçli bir tercih miydi? sorusunu da yanıtladı.

Çakır'ın aktardığına göre Davutoğlu; başta ilkesel olarak siyasilerin bağışlarının mahrem olması gerektiğine inandığı için katılmayı düşünmediğini ancak daha sonra yardım kampanyasına destek beyanı mahiyetinde danışmanlarının katılım için kanallarla temas kurmaya çalıştıklarını fakat uzun süre geri dönüş olmayınca ısrarlı olmadıklarını söyledi.


Yorum Yazın