Dani Alves’in cinsel saldırı davasında 9 yıl hapsi isteniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dani Alves’in cinsel saldırı davasında 9 yıl hapsi isteniyor
Abone ol
Barcelona’nın eski yıldızı Dani Alves, bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla bugün mahkemeye çıkıyor. İspanyol savcı, Brezilyalı futbolcunun 9 yıl hapis cezasına çarptırılmasını ve mağdura 150 bin euro tazminat ödemesini talep ediyor.

Barcelona ve Brezilya’nın eski futbolcusu Dani Alves, 2022 yılında şehirdeki bir gece kulübünün tuvaletinde bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla bugün Barcelona’da yargılanacak.

40 yaşındaki savunma oyuncusu geçen yılın Ocak ayında İspanya’da tutuklandı ve o zamandan beri cezaevinde tutuluyor.

Suçlamaları reddetti

Alves başlangıçta tanımadığını söylediği kadınla cinsel ilişkiye girdiğini reddetti.

Daha sonra, kendisini suçlayan kişiyle rızası dahilinde cinsel ilişkiye girdiğini söylemiş ve evliliğini korumak için başlangıçta bunu inkar ettiğini belirtmişti.

İspanya’da tecavüz iddiası genel cinsel saldırı suçlaması altında soruşturulmakta ve 4 ila 15 yıl arasında hapis cezasına yol açmaktadır.

9 yıl hapis istemi

İspanyol savcı, Alves’in dokuz yıl hapis cezasına çarptırılmasını ve kadına 150.000 Euro tazminat ödemesini talep ediyor.

Duruşmanın 3 gün sürmesi bekleniyor

Barcelona’nın en yüksek mahkemesinde üç gün sürmesi beklenen duruşmaya üç yargıçtan oluşan bir heyet başkanlık edecek. Duruşmada Alves, mağdur olduğu iddia edilen kişi ve yaklaşık 30 şahsın ifadesine başvurulacak.

İddia edilen mağdurun bir paravanın arkasından ifade vereceği ve duruşma kayıtlarında kimliğini korumak için sesi ve görüntüsü çarpıtılacağı öğrenildi.


Yorum Yazın