Cüneyt Akman: "Bir helikopterle cayan kişi iyi ki aday gösterilmemiş"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cüneyt Akman: "Bir helikopterle cayan kişi iyi ki aday gösterilmemiş"
Abone ol
Gazeteci Cüneyt Akman KONDA Araştırma'nın Abdullah Gül'ün adaylığı için 4 liderin önüne anket koyduğu iddiasını sosyal medya hesabından değerlendirdi.

Yazar Levent Gültekin, 2018'deki cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde KONDA Araştırma'nın sahibi Bekir Ağırdır'ın Abdullah Gül'ün adaylığı için 4 liderin önüne anket koyduğunu iddia etmişti.

Bekir Ağrıdır o iddiaya karşılık, "Ne o zaman ne şimdi, ne Gül için ne başka bir isim için ne anketimiz ne de liderlere önerimiz olmadı. Ne bizden böyle araştırma istendi ne de biz yaptık" açıklamasını yaptı. 


Ekonomist, gazeteci ve Muhalif. yazarı Cüneyt Akman bu konuya ilişkin görüşlerini 3 tweet ile özetledi. 
işte o tweetler;

"-2018'de Halktv'de Zamanın Ruhu programını yapıyordum. Gül'ün CB adaylığı gündemdeydi. Muhalif cephede açıkça ifade edilmese de bir desteği vardı. Programlarda "Gül seçeneği"nin çok büyük hata olacağını sürekli vurguladım. Bugün de aynı fikirdeyim. Kanımca kazanma şansı "0"dı

-O yıllarda izleyicilerim hatırlar; anketleri iyi takip edip programlarda sıkça işleyen bir gazeteciydim. Gül'ün kazanacağını gösteren ciddi bir ankete hiç rastlamadım. Ama benim duymamam öyle bir anketin olmadığını ispatlamaz tabi. Sadece onun gerçek olma ihtimalini azaltır

- İster öyle bir anket velev ki doğru olsun, ister Bekir Ağırdır'ın açıkladığı üzere öyle bir şey hiç vuku bulmamış olsun, ima edilegeldiği gibi bir helikopterle cayan kişi iyi ki aday gösterilmemiş. Demek ki şimdi de tartışılmasına hiç gerek yok"


Akman bir takipçisinden gelen Abdullah Gül'ün bugün aday yapılabileceğine dair bir duyumunuz var mı sorusuna ise;
"Aşağı yukarı hep aynı ekip onu veya benzer niteliklerdeki bir ismi sürekli gündeme getirmek istiyor. Ancak bu ihtimalin ciddi bir opsiyon haline geldiğine dair duyumum yok, tersi yönde duyumlarım var" yanıtını verdi. 


 


Yorum Yazın