Cumhuriyet yazarı Balbay: İktidar 15 Temmuz gecesinin bütün yönleriyle aydınlatılmasını istemiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet yazarı Balbay: İktidar 15 Temmuz gecesinin bütün yönleriyle aydınlatılmasını istemiyor
Abone ol
”Meclis’in hazırladığı rapor resmen yok!”

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak Meclis’te hazırlanan bir rapor olmadığına dikkat çekti ve ”İktidar 15 Temmuz gecesinin bütün yönleriyle aydınlatılmasını istemiyor” dedi. 

Balbay, ”Meclis’in 15 Temmuz raporu nerede?” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

O gece yaşananların ortaya çıkarılması için en büyük fırsat TBMM’de kurulan araştırma komisyonu idi.  Komisyon dört ay boyunca pek çok kesimle görüştü, iki kişi ile görüşemedi: Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan. Zaten o gecenin merkezinde onlar vardı. Hiç kimse ile görüşmeyip sadece Akar ve Fidan’la kapsamlı görüşseler yeterdi zaten.

Asıl önemli boyut şu: Meclis’in hazırladığı rapor resmen yok! Ortada bir rapor dolaşıyor ama Meclis Başkanlığı’nın resmi görüşü şu: ’Başkanlığa ulaşmış ve kayda girmiş böyle bir rapor yoktur.’

Bir yandan 15 Temmuz alçak darbe girişimini unutturmamak için her şeyi yapacaksınız, milletin kahramanlık öykülerini bayrak yapacaksınız, bir yandan da o gecenin aydınlatılması için Meclis’te grubu bulunan bütün partilerin katılımı ile kurulan komisyonun raporunu kayda almayacaksınız!

Neden? Bu sorunun tek yanıtı olabilir: İktidar 15 Temmuz gecesinin bütün yönleriyle aydınlatılmasını istemiyor.

Zira bu rapor kayda geçse Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. Devamında da belki olayın bilinmeyen yanları ortaya çıkacak.”

Yazının tamamı için tıklayın.


Yorum Yazın