"İstanbul Sözleşmesi'ne de gerek yok dedik ve kaldırdık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İstanbul Sözleşmesi açıklaması
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde baş başa görüşmenin ve Türkiye-İspanya Hükümetlerarası 7. Zirvesi'nin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumburbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarının sorularına yanıt verdi.

"İstanbul Sözleşmesi'ni tamamen gündemimizden çıkardık"

İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen"Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi" hakkında soruların bir soru üzerine  Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Maalesef tabii bu dönem içerisinde bazı kadına şiddet noktasındaki uygulamalar bizi dilhun etmektedir. Tabii bunların üzerine gerek emniyet teşkilatımız gerek Adalet Bakanlığımız olarak şiddetle gidiyoruz ve bu konuda da gerekli olan her türlü adımları atıyoruz, atmaktayız ve atacağız. Ancak İstanbul Sözleşmesi konusuna gelince, biz İstanbul Sözleşmesi'ni tamamen gündemimizden çıkardık. Çünkü biz İstanbul Sözleşmesi ile atılacak adımları zaten normal yasalarımızda kadına şiddetten tutunuz uygulamalarına varıncaya kadar bunlar bizim zaten gündemimizde var. Çünkü kadın bizde en kutsal varlıktır ve kadının bu kutsiyetine asla leke gelmesine biz zaten müsaade etmeyiz. Çünkü bizde aile kavramı çok hassastır, çok kutludur. Aile kavramı üzerinde de bu önemsediğimiz durumu lekelemek suretiyle buna müsaade zaten etmeyiz. O zaman zaten İstanbul Sözleşmesi'ne de gerek yok dedik ve kaldırdık."

S400 açıklaması

Türkiye'de S400'ün hangi parçalarının üretilmesinin öngörüldüğünün sorulması üzerine Erdoğan, detayları açıklayamayacağını belirterek şunları söyledi:

"S400 parça üretimi konusundaki detaylar hakkında her iki taraf, Türkiye-Rusya detay açıklama yapmamak üzerinde biz mutabık kaldık. Dolayısıyla da bu tür açıklamalara girmiyoruz, bu kendi aramızdaki hassasiyetlerdir."


Yorum Yazın