Cumhurbaşkanı Erdoğan subay ve astsubay mezuniyet töreninde konuşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan subay ve astsubay mezuniyet töreninde konuşuyor
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Yeni Hizmet Binası ve 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreni'nin ardından Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Törende ayrıca, Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakülte, Temin ve Eğitim Merkezi açılışı da gerçekleşti. 

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Mezuniyet heyecanlarını paylaştığımız eğitimlerini başarıyla tamamlayan 462 subayımız ile 2 bin 751 astsubayımızın her birini tebrik ediyorum. Sizleri en donanımlı şekilde yetiştiren, ailelerinize, hocalarınıza ve komutanlarınıza şahsım ve milletim adıma teşekkür ediyorum. Sizler ne kadar güzel anne ve babalarsınız. Evlatlarınızla ne kadar iftihar etseniz azdır.

"SİZİN AZİMLİ ÇALIŞMALARINIZLA NETİCE ALDIK"

Sel bölgesinde evlerin çatısındaki vatandaşlarımızı helikopterlerle kurtarıp güvenli bölgeye götüren kardeşlerimizle iftihar ediyorum. Kastamonu'da, Sinop'ta sizin azimli çalışmalarınızla netice aldık. Şimdi 3 bin 213 yeni personelle jandarma ve sahil güvenliğimiz daha da güçlenmiştir.

180 bin metrekare alana yayılan fakülte binalarımız her açıdan göz dolduran son teknoloji ile donatılmıştır. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin göz bebeği olan bu kurumları güçlendirmek için desteklemeye devam edeceğiz.

"DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

180 bin metrekare alana yayılan fakülte binalarımız her açıdan göz dolduran son teknoloji ile donatılmıştır. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin göz bebeği olan bu kurumları güçlendirmek için desteklemeye devam edeceğiz.


"ZAFERLER ARASINDA AYRIM YAPMIYORUZ"

Malazgirt ruhu dün olduğu gibi bugün de milletimizin yolunu aydınlatmaktadır. Büyük taaruz da aynı ruhun devamıdır. Malazgirt nasıl bizimse İstanbul'un fethi de bizimdir. Kıbrıs Barış Harekatı nasıl bizimse, 15 Temmuz da bizimdir. Suriye harekatıları nasıl bizimse, Libya ve Karabağ zaferleri de bizimdir. Zaferler arasında ayrım yapmıyoruz.


"HİÇ KİMSENİN TARİHİMİZE ÇAMUR ATMA HAKKI YOKTUR"

Tarih, millet ve vatan şuuru olmayan kimi çevrelerin ortak zaferlerimiz üzerinden yapmaya çalıştıkları provokasyonların sinsi düşünceleri de gayet iyi biliyoruz. Bu ülkenin ekmeğini yiyen, suyunu içen hiç kimsenin tarihimize çamur atma hakkı yoktur.

Dün bize İHA vermeyenler, SİHA vermeyenler, AKINCI vermeyenler... Bugün İHA'mız var mı? Var! SİHA'mız var mı? Var! AKINCI'mız var mı? Var! Daha da güçleneceğiz. Güçlenerek yolumuza devam edeceğiz.

"TERÖRİSTLERİ İNİNDE BULUP İMHA EDİYORUZ"

Terörle mücadelede kimsenin icazetini aramıyoruz. Yurt içinde ve dışında bölücü terör örgütününü kırpırdayamaz hale getirdik. Artık teröristleri ininde bulup imha ediyoruz. Bölücü örgütün siyasi uzantısının maskelerini düşürdük. Annelerin asil direnişi sayesinde örgütten kaçan 32 kişi devlete sığındı. Buradan evlat nöbeti tutan annleeri saygı ve hürmetle selamlıyorum.

"CARİ AÇIĞIMIZ 30 MİLYAR DOLARIN ALTINA GERİLEDİ"

Türk ekonomisi büyüme trendini sürdürüyor. İkinci çeyrekte açıklanan rakam ekonominin dayanıklılığını bir kez daha ispat etmiştir. Türkiye ekonomisi dünyadan en çok büyüyen 2. ülke oldu. Büyüme rakamları üretim ekonomisi olduğumuzu göstermektedir. Sanayi üretimimizin aylık olarak son 14 ayda 13 defa artmış olmasına dikkatlerinizi çekiyorum. Son 12 aylık ihracatımız tarihimizde ilk kez 200 milyar doları aştı. İhracattaki bu başarımızla cari açığımız 30 milyar doların altına geriledi. Başkaları ne derse, ne yaparsa yapsın biz sadece hedeflerimize bakıyoruz.


 


Yorum Yazın