Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirli ellerin oyunları bizi yıldıramaz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirli ellerin oyunları bizi yıldıramaz
Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman'da düzenlediği mitingde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Kimse bizim gönüllerimizin arasına duvarlar öremez. Ne gece yarısı Kürt Alevi videosu yayınlayan fitne tüccarları, ne sokakları karıştırmaya çalışan kirli ellerin oyunları, ne Batılı dergi kapakları ne Kandildeki terör baronlarının alçak tehditleri ne de azgın azınlığın nobranlıkları... Bunlar bizi yıldıramaz, korkutamaz, sindiremez. 

Kürtle Zazayı, Arapla Türkü, Alevi ile Sünniyi kimse bölemez, ayıramaz, birbirine düşüremez. Biz bunun için 21 yıldır bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız diyoruz. Hep birlikte Türkiye olacağız. Biz bu topraklarda bin yıldır iç içe, omuz omuza yaşadık. Gerektiğinde ezanımızı, bayrağımızı korumak için yan yana mücadele ettik. 

Londra tefecilerinden 300 milyar dolar alacakmış. İnanıyor musunuz? Adam yalancı. Akşam yalan, sabah yalan.

Biz bu vatanı beraber özgürleştirdik. 14 Mayıs 1950'de bu ülkeyi tek parti faşizminden beraber kurtardık. 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat'ta beraber acı çektik, mağdur olduk. 3 Kasım 2002'de Anadolu ihtilalini beraber gerçekleştirdik. Terör örgütünü çukurlara sizlerle gömdük. 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainlerin saldırılarını beraber püskürttük. Birilerinin tankların arasından sıvışıp gittiği o gecede silahlara göğsümüzü beraber siper ettik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ülkemize beraber kazandırdık.

Terör belasından kurtardığımız ülkemizde huzur ve güven atmosferini yine beraber güçlendireceğiz. 

14 Mayıs çok önemli. Sadece adaylar, ittifaklar arasında bir tercihte bulunmayacağız. Tercihimizi ya Kürt kardeşlerimin hakkını teslim edenlerden yana yapacağız ya da elinde kanı olan, geçmişi Kürt düşmanlığı ile dolu CHP zihniyetinden yana kullanacağız. 

Şu anda bi Selo var. Bu Selo, Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin kanına giren değil mi? Bay bay Kemal Selo'yu çıkartacağım diyor. Yanındakiler çıkartacağım diyor. Benim milletim, Erdoğan kardeşine yürü, arkandayız dediği müddetçe çıkaramazlar. Cumhur İttifakı iktidar olduğu sürece çıkartamazlar. 14 Mayıs'ta ya AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın kardeşlik siyasetini tercih edeceğiz, ya da yedili koalisyonun kavga siyasetine oyumuzu vereceğiz. 

Bay bay Kemal, Kandil'e, Pensilvanya'ya, terör yuvalarına bahar getirir. Kılıçdaroğlu ancak hapisten çıkma hayali kıran bebek katillerine, Gezi olaylarının organizatörlerine, 6 8 Ekim olaylarının faillerine bahar getirir. Bay bay Kemal 15 Temmuz gecesi milletimizin tepesine bomba yağdıran FETÖ'cü hainlere bahar getirir. 

TRT Kurdi'den Kürtçe yayınların özgürce yapılabilmesine, seçmeli Kürtçe derslerine, üniversitelerde Kürt dili bölümlerinin açılmasına kadar cesaretle biz attık biz! Ticarette, yatırımda, sağlıkta, şehirlerimizi 21 yıl öncesine göre çok farklı bir alana taşıdık. 

Her kim, gariban benim Kürt kardeşlerimin eline silah verip askere, polise, insanımıza kurşun sıktırmaya kalkarsa karşısında bizi bulacaktır. 

Her kim benim Kürt kardeşlerimin analarının ak sütü gibi temiz haklarına el uzatırsa karşısında bizi bulacak, Erdoğan'ı, Cumhur İttifakı'nı bulacaktır. 

Terörün gölgesi üzerimizden kalktıkça bu iklim daha da güçlenebilecektir. 

Türkiye terör belasından kurtuldukça ekonomiden demokrasiye daha büyük başarılara imza atacaktır. 

Milletimiz yetki verdikçe bu ülkede analar bir daha ağlamayacaktır. Diyarbakır anaları artık ağlamayacaktır. Ama bunu beraber yapacağız.  Bay bay Kemal Diyarbakır analarını bir kere ziyaret etmedi ya.

Çocuklarımızı kimse zorla dağa kaçıramayacak. Benim Kürt kardeşimi kimse zorla tehdit edemeyecek, iradesine silah zoruyla ipotek koyamayacak. 

Türkiye daha özgür, huzurlu bir yer olarak parmakla gösterilecek. 

Batman'a 51 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık. Bu HDP ne yaptı? Yatırımı var mı? CHP'nin var mı? Onlarda bol laf var ve terör var. 

Sabırlı olacağız, metanetle hareket edeceğiz, kaybedeceklerini anlayanların tahriklerine kapılmayacağız. Önümüzdeki 3 günü iyi değerlendireceğiz. Bu işi kadınlar bitirecek."


Yorum Yazın