Çorlu tren kazası: Dönemin TCDD üst yöneticilerine yargı yolu açılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çorlu tren kazası: Dönemin TCDD üst yöneticilerine yargı yolu açılıyor
Abone ol
Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, mahkemenin, TCDD üst yönetimi dahil tüm sorumluların yargılanmasına yönelik verdikleri dilekçe doğrultusunda ihbarda bulunulmasına karar verdiğini bildirdi. Mahkeme tarafından suç duyurusunda bulunulan 26 üst düzey sorumlu arasında katliam tarihinde TCDD Genel Müdürü olan İsa Apaydın ile Veysi Kurt ve Mümin Karasu da bulunuyor.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin öldüğü, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili açılan davanın 7'nci duruşması görüldü.

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi'nin Twitter hesabından, mahkemenin ara kararıyla ilgili açıklama yapıldı.

Buna göre, ÇHD ve hukukçuların birlikte sundukları, TCDD üst yönetimi dahil tüm sorumluların sorumluların yargılanmasına yönelik 15/03/2021 tarihli dilekçe doğrultusunda savcılığa ihbarda bulunulmasına karar verildi.

Mahkeme ayrıca, alınan bilirkişi raporları doğrultusunda faillerin tespiti için Çorlu CBS’nin 2019/2966 dosyasının neticelenmesinin beklenmesine, neticelendiğinde dosyaların birleştirilmesine ve 
duruşmanın 7 Eylül 2021 saat 9:30’a ertelenmesine hükmetti.

TÜM FAİLLERİ KAPSAYACAK

ÇHD açıklamasında, "Taleplerimiz sonucunda mahkeme tarafından haklarında suç duyurusunda bulunulan 26 üst düzey sorumlu arasında,katliam tarihinde TCDD Genel Müdürü olan İsa Apaydın, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü olan Veysi Kurt ve TCDD Genel Müdür danışmanı olan Mümin Karasu da bulunuyor. Mahkeme tarafından suç duyurusunda bulunulan TCDD yetkilileri 26 kişi ile sınırlı değil. Suç duyurusu, geçmişten bugüne sorumlu makamları işgal ederek katliama doğrudan neden olan tüm faillerin ortaya çıkartılmasını da kapsamaktadır" denildi.


Yorum Yazın