Citroen'in logosu değişti! 1919’a geri döndü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Citroen'in logosu değişti! 1919’a geri döndü
Abone ol
Son yıllarda birçok teknoloji ve otomotiv şirketi logosunu değiştirdi. Ağırlıklı olarak ise Peugeot gibi geçmişe atıf yapılan logolar gördük. Bugün de Citroen yeni otomobillerde kullanacağı logosunu tanıttı. İşte detaylar…

Geçtiğimiz aylarda Peugeot, meşhur aslan logosunu 13. kez değiştirdi. Artık 1960 yılında gördüğümüz versiyonun 3D modelini kullanıyor. Citroen de benzer bir adım atarak tarihinin ilk logosuna oldukça benzer bir formatı hayata geçirdi.

Yukarıdaki görselde de görebileceğiniz gibi şirket Citroen 1919 yılındaki logosuna oldukça benzer bir tasarım tercih etti. Üstelik bu yeni logoyu temsili olarak bir aracın ön panjuru üzerinde de sergileyerek nasıl görüneceğine dair fikir verdi.

Aşağıda yer alan görseldeki yeni logo tasarımının 2023 yılından itibaren piyasaya sürülen araçlarda kullanılmaya başlanacağı belirtiliyor. Konuyla ilgili Citroen CEO’su Vincent Cobée şunları söyledi:

103 yıllık şanlı tarihimizde muhtemelen en heyecan verici bölüme girerken, Citroen’in modern ve çağdaş yeni bir görünüm benimsemesinin zamanı geldi. Yeni kimliğimiz, geleneksel endüstri kurallarına meydan okuyan cesur ve özellikle elektrikli sürüş dahil tüm deneyimlerin ne olursa olsun daha uygun fiyatlı, konforlu ve eğlenceli olmasını sağlayarak ilerlemenin zarif bir sembolüdür.

İşte Citroen'in yeni logosu: 


Yorum Yazın