Cilt sorunlarınıza savaş açan en etkili 6 krem

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cilt sorunlarınıza savaş açan en etkili 6 krem
Abone ol
Pürüzsüz ve ışıl ışıl bir cilt için en önemli adımlardan birisi, cildin gün boyu ihtiyaç duyduğu nemi karşılayabilmek. Ancak istenilen nemi karşılayan kremler de kişiye özel olmalıdır. Yağlı cilt yapısına sahip biri ile kuru cilt yapısına sahip biri aynı kremi kullanamaz... Her cilt nemlendirilmeye ihtiyaç duyar ve her cilt tipi için uygun bir nemlendirici krem mutlaka vardır. Biz de sizin için gün içinde cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi sağlayacak aynı zamanda oluşan cilt lekelerinize iyi gelecek, koruyup besleyecek en etkili 6 kremi bir araya getirdik. İşte detaylar...

Cilt tipleri, uzmanlar tarafından genel hatlarıyla dört temel kategoriye ayrılıyor: Normal, karma, yağlı ve kuru cilt. Bu temel kategorilerin oluşturulmasında, cildin ürettiği sebum miktarı göz önünde bulunduruluyor. Çünkü sebum miktarı, cildin nem düzeyinde belirleyici görev ediniyor. 

Sebumun eksikliği ya da fazlalığı durumunda çeşitli cilt problemleri baş gösterirken, bunu önlemek için ise ciltteki sebum oranına uygun bakım ürünlerinin tercih edilmesi oldukça önemli. Cilt tiplerinize uygun ve cilt kalitenizi arttıracak kremleri sizler için derledik. İşte o mucizevi ürünler…

1.La Roche Posay Cicaplast Baume B5

La Roche Posay Cicaplast, hasar görmüş cildi onarmaya ve korumaya yardımcı olan bakım kremidir. İçeriğindeki Pantenol, Shea Yağı, Madecassoside ve Termal su ciltteki hassasiyeti yatıştırır. Bebek, çocuk ve yetişkinler için kullanılabilir. Özelliği ile sevenlerin beğenisini kazanmıştır. Daha çok sivilce kremi olarak biliniyor fakat böyle bir özelliği yoktur. Sadece sivilce izlerinin ciltte bıraktığı hassasiyeti ve kızarıklığı onarmaya yardımcı olur. Bölgesel kullanıma daha çok uygundur. Yapısı yağlı olduğu için fazla miktardaki kullanımlarda sivilce yaptığı görülebilir. 

2. Avene Cicalfate+ Restorative 

Avene Cicalfate+ Restorative bir diğer adı ‘sihirli krem’, yeni oluşan cilt kusurları, leke ve izlerine sahip ciltlerin kullanımına uygundur. Sivilce izlerine en iyi gelen kremlerden bir tanesidir. Aynı zamanda dünyaca ünlü model Hailey Bieber'ın sosyal medya hesabından takipçilerine önerdiği kremdir. Paylaşımdan sonra herkes bu ürünü ‘Hailey kremi’ olarak adlandırmıştır.

Hailey Bieber Instagram hikayesinde "Geçtiğimiz hafta, cildim biraz kızardı ve tahriş oldu. Sanırım birkaç faktör var" diye yazdı. Cildinin kızarmasının nedenleri olarak “stres, seyahat, uykusuzluk, PMS (regl dönemi)” olarak belirtti. Bieber yeni bir ürün test ettim diyerek, Avene Cicalfate+ Restorative kremini gösterdi.

Avene Cicalfate+ Restorative, 223 TL

3. Murad Blemish Control

En çok satın alınan sivilce kremleri arasında yer alan Murad, kendine özgü patentli kompleksi sayesinde oldukça yüksek bir etki gösteriyor. Cildin aydınlanmasını sağlayan ürün, gün boyu rahatlık kazandırıyor. Sivilceleri kurutan ve tekrar oluşmasını engelleyen krem aynı zamanda cildin yağ ve nem dengesini mükemmel bir şekilde koruyor.

Murad Blemish Control, 15 ml 993 TL

4. Clinique Moisture Surge 


Otomatik Yenileme Teknolojisi sayesinde cildin kendi kendini nemlendirmeye devam edebilmesi için kendi su kaynağını oluşturmasına destek olan Moisture Surge, yağsız formülü, hyalüronik asit ve aloe vera biyo-fermenti ile çift etkili güçlü nemlendirme sağlıyor. Adını ‘ nem kraliçesi’ olarak kullanıcı yorumlarında görebiliyoruz. Cildi 100 saate kadar nemli tutan ürün ayrıca kolajen seviyesinin artmasında da etkili.

Clinique Moisture Surge 100 H Auto-Replenishing Hydrator, 30 ml, 320 TL

 

5. Kiehls Breakout Control

Cildi derinlemesine onaran Kiehl's içeriğindeki salislik asit ve B3 vitamini sayesinde cildi nemlendirerek dolgunluk kazandırıyor. Cilt dokusunu pürüzsüzleştiren krem, düzenli kullanımlarda gözle görülür bir fark yaratıyor. Kullanıcılar tarafından olumlu yorumlar alan Kiehl's bizce kesinlikle denemeniz gereken sivilce kremleri arasında yer alıyor.

Kiehls breakout control, 60 ml 1.230 TL

 

6. Embryolisse Lait Creme Concentre

Embyrolisse Lait Creme Concentre kremi şirketin favori ürünüdür. Embyrolisse Lait Creme Concentre nemlendirici krem, el, yüz ve vücut için kullanılabilen bir nemlendiricidir.Embyrolisse kremi tüm cilt tipleri için uygundur. Kremin en popüler özelliklerinden biri de hassas ciltler üzerinde yüksek etki gösterebilmesidir. Cildi sakinleştirdiği bilinmektedir. İlk kullanımda bile cilt gerginliğini gidermeye yardımcı olur. Cildin elastikiyetini arttırır ve daha pürüzsüz bir cilt sağlar. Ciltte yumuşak ve kadifemsi bir his bırakır.

Embryolisse Lait Creme Concentre, 30 ml 237 TL

 


Yorum Yazın