CHP'li Muharrem Erkek’in PYD sınırımızda olabilir açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Muharrem Erkek’in PYD sınırımızda olabilir açıklaması
Abone ol
CHP Milletvekili Muharrem Erkek’in İçişleri Bakanı tarafından paylaşılan bir videosu tartışma konusu oldu. Soylu, Erkek’in videodaki “Sınırımızda başkası olacağına PYD olsun” ifadelerine dikkat çekti ve CHP kimlerin elinde dedi.

Olayın o gününe dair detayları size aktarıyoruz.

2015 yılının Eylül ayında CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek Mardin’e ziyarette bulunuyorlar.

Mardin OSB'de faaliyet yürüten işadamlarını ziyaret ederek sorunlarını dinleyen CHP'li milletvekilleri, daha sonra burada değerlendirmede bulunmuşlardı.

Türkiye'de temel sorunun demokrasi olduğuna dikkat çeken Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, "Dünyada melez demokrasi sınıfındayız. Türkiye'de demokrasi askıya alınmış. Birinci önceliğimiz, birinci sınıf demokrasi ki bu seçim bildirgemizde de var. Suriye ve Irak'tan bahsedildi. Biz kardeşsek, sınırımızda başkası olacağına PYD olsun. Bizce hiçbir sakıncası yok" şeklinde konuşmuştu.

İçişleri Bakanı Bakan Soylu’nun, Türkiye sınırında PYD'nin olmasından rahatsız olmayacaklarını söyleyen CHP'li Erkek'e yönelik paylaşımı ise şu şekildeydi:

"Bu video CHP tarihinin utanç vesikasıdır

CHP kimlerin elinde?

Mahkeme basan eşkıya takımı öncüsü, "terör koridoru" savunucusu CHP'li Muharrem Erkek,

PYD Terör Örgütünün sınırlarımızda olabileceğini söylüyor

Büyükelçiler-Tezkere-Kayıp 8 saat

Emperyalizmin operasyon çocukları..."

 


Yorum Yazın