CHP'li Çelik açıkladı: İkinci turda sandık güvenliği için üç aşamalı plan

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Çelik açıkladı: İkinci turda sandık güvenliği için üç aşamalı plan
Abone ol
Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turunda sandık güvenliğinin nasıl sağlanacağına ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, tüm eleştirileri dikkate aldıklarını belirterek üç aşamalı bir plan hazırladıklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda sandık güvenliğinin nasıl sağlanacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

14 Mayıs seçimlerini anımsatan Çelik, seçmenlerin eleştiri ve önerilerini dikkate aldıklarını belirtti, "Sürecin iyileştirilmesinde bu eleştiri ve önerilerden faydalandı" diye konuştu.

Seçim güvenliğinin sağlanması için üç aşamalı bir plan hazırladıklarını kaydeden Çelik, "Bu aşamalar seçim öncesi, seçim süresi ve seçim sonrası olarak değerlendirilebilir" dedi.


Çelik, özetle şöyle konuştu:

"Bu süreçte dünyanın dört bir tarafından bize katkı koymak için arayan vatandaşlarımızın eleştiri ve önerilerini aldık. Sürecin iyileştirilmesinde bu eleştiri ve önerilerden faydalandık. Siber güvenlik tarafında da faydalanmaya devam ediyoruz. Ekip arkadaşlarımızla gerekli incelemeleri yaptık. Başında bulunduğum BİTEM 2010 yılında kurulmuştur. 8 seçim ve referandumu yaşamış tecrübeye sahip bir kadrodur. CHP Net ve CHP İnternet adını verdiğimiz bilişim sistemleri, seçim sonuç sistemi ile seçimin bilişim sistemlerinin yönetilmesi ve mobil uygulamalarımız ile seçim günü sağlam veri akışını sağlamaktadır. Seçim güvenliği için üç aşamalı plan yaptık. Bu aşamalar seçim öncesi, seçim süresi ve seçim sonrası olarak değerlendirilebilir."


Yorum Yazın