CHP'li Bülent Kuşoğlu: Rusya ve Amerika’ya aynı anda bağımlı olan tek ülkeyiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Bülent Kuşoğlu: Rusya ve Amerika’ya aynı anda bağımlı olan tek ülkeyiz
Abone ol
FOX TV'de ekranlara gelen Çalar Saat programının bugünkü konuğu CHP Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'ydu. Kuşoğlu, "Türkiye aldığı borç paraları çar çur etti. Devlet'e ait tek bir fabrika yoktur" diyerek ekonominin vehametini ortaya koydu.

CHP Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu programın başında faiz konusuna değindi. Kuşoğlu,"Tüm dünyada faiz enstrüman bizim ülkede ise durum farklı. Merkez Bankası'nın görevi fiyat istikrarını sağlamak. Fiyat istikrarı sağlanırsa kur farkı dengelenir." dedi.

FAİZ

"Tüm dünyada faiz enstrüman bizim ülkede ise durum farklı. Merkez Bankası'nın görevi fiyat istikrarını sağlamak. Fiyat istikrarı sağlanırsa kur farkı dengelenir."

Kuşoğlu'nun programın geri kalanında aktardığı ifadeler şöyleydi:

FABRİKA

"Mültecilerin de olduğu 90 milyonluk ülkede yabancı para kazanmak için üreteceksin. Türkiye aldığı borç paraları çar çur etti. Devlet'e ait tek bir fabrika yok. Yurtdışında devlet, firmaları destekliyor.  Ekonomiye girip; çiftçiye, sanayiciye destek olunmalı.

“20 yıllık iktidar döneminde borçlanıldı. Ama yatırım yapılmadı. Bu iktidar sayesinde zengin olanlar Adalete ve bağımsız yargıya inancı olmadığı için paralarını yurtdışına çıkardı. 100milyarlarca dolar dışarıda.”

RUSYA ve AMERİKA’YA BAĞIMLIYIZ

“Artık hiçbir memurun, işçinin birikimiyle birşey alması mümkün değil. Askeri malzeme konusunda Amerika'dan şikayet ettik. Rusya'ya enerji konusunda bağımlıyız. Nükleer santrali onlara verdik, enerjiyi onlardan alıyoruz. Amerika ve Rusya'ya bağımlı konumdayız."

PARLEMENTER SİSTEM

Bizim parlamento geleneğimiz var. Eskiden vatandaş bir milletvekiline derdini anlatabiliyordu. Bunlar kalktı ortadan. Biz bunu geri getireceğiz.

Parlementer sisteme dönmek millet iradesini tekrar geri getirmek demektir. Biz aksaklıklarını telafi ederek bunu geri getireceğiz. Türkiye devletlerinin 2000 yıllık bir demomrasi geleneği var.

KILIÇDAROĞLU ADAYLIK

“Aday 6’lı masadan birisi olmalı. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun olmasını istiyoruz ve inanıyoruz da. Sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olacak. Bu millet Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı seçecek. Çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Devleti bilen bir yapıya ihtiyaç var. Sayın Kılıçdaroğlu devleti bilen ve demokrat bir insandır. Tavrı yıllardan beri belli. Bilgisi belli. Dürüstlüğü belli, çalışkanlığı belli. Bu özelliklere sahip birisini istemiyor muyuz? Kılıçdaroğlu bu niteliklere haiz birisidir.
CHP olarak Kılıçdaroğlu’nun adaylığına inanıyoruz.

“Hem meclis aritmetiği hem de kamuoyuna baktığımız zaman 6’lı masadaki en büyük en iddalı parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Normal olarak aday CHP’den çıkması gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı da Kılıçdaroğlu’dur. Bu dönem sayın Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapacağız, inşallah.”

 

 


Yorum Yazın