CHP'den tam kapanma yorumu: Nerede bu sosyal devlet?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'den tam kapanma yorumu: Nerede bu sosyal devlet?
Abone ol
CHP Genel Başkan yardımcıları Yüksel Taşkın ve Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı tam kapanma kararını yorumlarken, destek paketlerinin olmamasına dikkat çektiler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Nisan'da başlayacağını açıkladığı tam kapanmaya ilişkin destek paketi çağrısı yaparak, "Nerede bu sosyal devlet?" dedi. 

CHP'li Taşkın sosyal medyadan şu paylaşımı yaptı: 

"Ciddi destek paketleri açıklamadan tam kapanma ilan etmek duyarsızlıktır. Salgını engelleyemeyenler başınızın çaresine bakın diyor. Nerede bu sosyal devlet?"

DESTEKTEN SÖZ EDİLMEDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da, "Tam kapanma ile iş yerlerinin kapanacağı söylendi ama ne işyeri sahipleri ne çalışanlar için bir destekten bahsedildi" dedi.

Ağbaba, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tam kapanma ile iş yerleri kapanacağı söylendi ama ne işyeri sahipleri ne çalışanlar için bir destekten bahsetmedi. Virüsten ölmeyenler evde açlıkla baş başa bırakılıyor. Tam kapanma tam gelir desteği ve güvencesi ile olur" ifadelerini kullandı.

​Ağbaba, paylaşımının devamında "Ortada herhangi bir gelir güvencesi olmadan, kira ve fatura desteği olmadan, SGK ve BAĞ-KUR Prim borçları için bir destek olmadan esnafa ‘tam kapanacaksınız’ demek ‘aç kalacaksınız’ demekten başka bir şey değildir" yorumunu yaptı.


Yorum Yazın