CHP'den sızıntı iddialarına yanıt! Bir milyon üyenin verileri mi çalındı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'den sızıntı iddialarına yanıt! Bir milyon üyenin verileri mi çalındı?
Abone ol
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönettiği kapalı online toplantının ardından bu kez eski ve yeni CHP üyelik verilerinin sızdırıldığı iddia edildi.

CHP'de, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönettiği ve partinin önde gelen isimlerinin katıldığı kapalı online toplantının ardından, bu kez eski ve yeni CHP üyelik verilerinin internet forumlarında satışa çıktığı öne sürülmüştü. CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, “CHP’nin verileri sızdırıldı” iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Haberlerde, "veri sızıntısı" olarak kamuoyu ile paylaşılan bilgilerin CHP'nin tuttuğu veri kayıtları ile örtüşmediğini söyleyen Çelik, sistemlerinde detaylı taramalar sonucunda herhangi bir erişim tespit edilemediğini bildirdi. Çelik'in açıklaması şöyle:

"CHP’de veri sızıntısı olarak kamuoyu ile paylaşılan bilgiler, partimizin tuttuğu veri kayıtları ile örtüşmeyip, partimizde 'ilçe üyesi', 'genel merkez üyesi', 'düşen üyelik' kavramları üye kayıt sistemimizde kullanılmamaktadır. Tarafımıza konu intikal edildiği andan itibaren sistemlerimizde detaylı taramalar sonucunda herhangi bir erişim tespit edilememiştir. Konu ile alakalı tüm eski kayıtları kapsayacak şekilde incelememiz titizlikle devam etmektedir. Söz konusu haberde geçen bilgiler partimizin 'üyelik bilgi satırları' ile örtüşmemekte olup, KVKK kapsamında gerekli yasal işlemler parti avukatlarımız tarafından pazartesi günü itibarıyla yapılacaktır."

Ne olmuştu?

10 Haber'den Hazar Dost'un haberine göre, internetteki forumlarda, geçen günlerde dikkat çeken bir paylaşım oldu. “Güncel CHP datası satılıktır. Sütun sayısı 1 milyondur” başlığıyla yapılan paylaşımın içinde CHP’nin yeni-eski üyeleri, il-ilçe yöneticileri gibi detaylar yer aldı. Satıcılar, verilerin son bir ay içerisinde çekildiğini belirtti. Habere göre, yaklaşık 1 milyon üyenin verisinde, TC Kimlik numaraları ve parti üye numaraları da bulunuyor. Fiyatı ise 7 bin TL. Yine habere göre, paylaşılan listedeki isimlerden bazıları ise veri sızıntısındaki bilgilerin doğru olduğunu söyledi. Dost'a konuşan Devrim Barış Çelik, göreve geldiği 15 Mayıs’tan bu yana sistemlerinde bir sızıntı olmadığını belirtirterek, “14 Mayıs’ta yapılan saldırılardan bir sızıntı olmuş olabilir ama o saldırılar engellenmişti. Benim dönemimde böyle bir şey olmadı” demişti.


Yorum Yazın