Baykal, Karayalçın ve Çetin cuma günü buluşuyor

CHP'de büyük zirve

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'de büyük zirve
Abone ol
3 Milletvekilinin istifasıyla hareketlenen CHP kulislerindeki hareketlilik bugün de devam etti. Eski CHP Milletvekilleri Metin Lütfi Baydar, Hakkı Akalın ve Mevlüt Dudu partideki son gelişmelerle ilgili eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ı ziyaret etti. Son ziyaret ise Kılıçdaroğlu'nun selefi Deniz Baykal'a oldu. Bu görüşme Baykal'ın evinde gerçekleşti.

İlk ziyaret Karayalçın'ın ofisinde gerçekleşti. Bir saat süren görüşme sonrasında açıklama yapan Baydar, Türkiye'nin içinden geçtiği süreç ve CHP'de yaşanan durumlarla ilgili eski genel başkanlarla görüşme kararı aldıklarını söyledi.  

Baydar, İstanbul'da Altan Öymen ile de bir araya geleceklerini belirterek, bu görüşmenin neticesini de paylaşacaklarını bildirdi.

Bundan sonraki sürecin ne olacağına ilişkin soru üzerine Baydar, "Onlarla ilgili herhangi bir şey söylememiz şu an uygun değil. İyi niyetli bir süreç takip ettiğimizi düşünüyorum. CHP, herkesin evidir. CHP, Atatürk tarafından kurulmuş bir partidir. Ve genel başkanlar, ondan sonra gelenler o koltukta vekaleten oturmaktadırlar. Biz kimsenin CHP'den daha büyük olmadığını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Mevlüt Dudu ise "Biz tarihi bir sorumluluğu üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu ziyaretlerin bitiminde yeniden kamuoyuyla paylaşacağız, hatta belki sayın genel başkanlar da bir takım paylaşımlarda bulunacaklardır. Ama şu söyleyeyim amacımız CHP'yi bir arada tutabilmenin yollarını araştırmak şeklinde özetleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Baydar ve Dudu, daha sonra TBMM'de eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin'i ziyaret etti.

BÜYÜK BULUŞMA

Bu ziyaretlerden sonra sosyal demokrat hareketin Genel Başkanlık da yapmış üç önemli ismi, iletilen önerileri ve paylaşımları değerlendirmek üzere cuma günü bir araya gelmeye karar verdi.

Baykal, Karayalçın ve Çetin'in katılacağı üçlü zirve Deniz Baykal'ın Angora'daki evinde gerçekleşecek...
Sosyal demokrat zirvede, milletvekili ve örgütteki istifaların, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin yeni parti kurma girişiminin sonuçlarının ve ittifak arayışlarında izlenen politikaların değerlendirilmesi bekleniyor.
Masaya yatırılacak en önemli gündem maddelerinden birinin de Cumhur İttifakı'nın karşısına çıkacak yeni Cumhurbaşkanı adayının belirlenme yöntemi olması kuvvetle muhtemel. Gerek istifacı milletvekillerinin gerekse bugünkü ziyareti gerçekleştiren eski milletvekillerinin, "Cumhurbaşkanı adayını genel başkan değil, partililer belirlesin" talebini ilettikleri bilinen bir gerçek.

Üç liderin aralarında yaptıkları zirve değerlendirmesinin sonuçlarını Kılıçdaroğlu'yla paylaşmaları bekleniyor.
 


Yorum Yazın