AK Partili ismin “Siyaset yapmayın” sözlerine cevap!

CHP Trabzon Milletvekili Suiçmez: ''2010-2011 şampiyonluk kupasının kimde olduğunu herkes biliyor''

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Trabzon Milletvekili Suiçmez: ''2010-2011 şampiyonluk kupasının kimde olduğunu herkes biliyor''
Abone ol
Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynanan olaylı maç sonrası, Trabzonspor bugün basın toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan CHP Milletvekili Sibel Suiçmez ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç arasında tartışma yaşandı. Suiçmez, Genç’in “Siyaset yapmayın” ifadelerine karşılık olarak “Asıl siyaseti siz yaptınız, 2010-2011 şampiyonluk kupasının kimde olduğunu herkes biliyor." dedi.
Haber Videosu

Trabzon'da oynanan Trabzonspor- Fenerbahçe olaylı derbisinin ardından açıklamalarda bulunan Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Trabzon Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, “Rakip takımın başkanı bu işi farklı bir mecraya çekiyor. Ligden çekilme gündemli olağanüstü genel kurul kararı alıyorlar. Bu başka yere taşımak isteniyor. Bunu da paylaşacağım kamuoyuyla. Bu şehrin de takımın da hukukunu sonuna kadar savunmaya devam edeceğim. Hem olağanüstü genel kurul kararı alıyor hem de benim yönetimim ile ilgili güzel şeyler söylüyor. Demek istiyor ki ben şampiyonluğa gidiyorum oyuncular bana lazım aman bunlarla ilgili şikâyet etme. O taraftan da güzelleme yaparak işi toparlamaya çalışıyor. Ancak olağanüstü genel kurulla işin provokasyonunu daha da ileri götürüyor. Bizim itiraz ettiğimiz budur. İrdelediğimiz ve inceleyeceğimiz alan da bu olacaktır Sayın Ali Bey. Sen olağanüstü genel kurul kararı alacaksan ben Trabzonspor’un 3 Temmuz’da şikeyle hakkını çaldığınız kupayı gündeme almayı isterim.” dedi.

Sonrasında söz alan CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, konuşması sırasında kendisine müdahale etmeye çalışan Ahmet Metin Genç'e yönelik olarak ''2010-2011 şampiyonluk kupasının kimde olduğunu herkes biliyor'' dedi.

Suiçmez’in konuşmasının tamamı şöyleydi:

“Spor siyaset üstü olmalıdır. Ancak maalesef Türkiye’de siyaset tam da sporun üstüne çömelmiş bir vaziyettedir. Herkes bunu çok iyi biliyor. Ben çok fazla ayrıntıya girmeyeceğim. Az önce de dediğim gibi siyaset üstü olduğunu değerlendiriyorum. Ancak birkaç vurgu da yapmak istiyorum. Türkiye’de sporun geldiği noktayı sadece bir başka kulübe bağlamak doğru değil. Bunun bir sorumlusu, bir üst aklı vardır. Dolayısıyla bugün sadece Fenerbahçe Spor Kulübü ya da Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı üzerinden burada söz söylersek çok doğru bir tespit yapmayacağımızı düşünüyorum. Mehmet Uçum yazısını okudunuz mu? Adalet Bakanı’nın yaptığı açıklamaları okudunuz mu?  Türkiye’de Futbol Federasyonu’nu sorgulamadan hiçbir spor kulübünü tek başına suçlamak mümkün değildir.”

 


Yorum Yazın