Meral Akşener’e destek gezisi

CHP lideri Kılıçdaroğlu Rize’ye gidiyor…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP lideri Kılıçdaroğlu Rize’ye gidiyor…
Abone ol
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu ayın sonuna doğru dört ili kapsayan Doğu ve Karadeniz gezisine çıkıyor…

Henüz günü netleşmeyen gezi, Kars, Ardahan, Artvin ve Rize illerini kapsıyor.
Kılıçdaroğlu’nun partililerle görüşmenin yanı sıra, sivil toplum örgütleri ve esnafla da bir araya gelmesi planlanıyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun özellikle Rize gezisi, bir süre önce aynı ili ziyaret eden Millet İttifakı’nın diğer partisi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “organize” sataşmada bulunulmasına tepki ve ittifak ortağına destek olarak yorumlanıyor.

NE OLMUŞTU?

20 Mayıs’ta Rize'ye giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir grubun sözlü sataşmalarıyla karşılaşmış ve arbede yaşanmıştı. 

Rize İkizdere’de Cengiz İnşaat'ın taş ocağı için yapılan çalışmaya karşı direnen köylüleri ziyarete giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ilçe merkezinde bir grubun sloganları ve sözlü sataşmalarıyla karşılaştı.

Trabzon'dan kara yoluyla İkizdere'ye gelen Akşener'e bir grubun 'terörle iş birliği' suçlamasıyla yaptığı sözlü sataşma üzerine tartışma yaşandı. Grupla partililer arasında arbede yaşandı.

"MEGRİ MEGRİ'Yİ BEN Mİ OKUDUM"

AKP’li bir kadın Akşener'e "PKK'yla iş birliği yapan, burada ne işiniz var sizin? PKK ile iş birliği yapmıyor mu bu, CHP'yle iş birliği yapmıyor mu bu? Açıklama yapar mısınız?" diye sordu.

Bunun üzerine Akşener "Yapmıyorum kardeşim, bak ezan okunuyor. Nasıl bir iftira? Sizi Allah'a havale ediyorum. Ayıp, ayıp be. Megri megri'yi ben mi söyledim? Öcalan'ın mektubunu ben mi okuttum? Haydi oradan" cevabını verdi. Gerginlik artınca polis araya girdi.

Akşener ilçeden köylülerin bulunduğu alana gitti. Yöre halkından sadece Gürdere ve Cevizli köylülerinin alana girmesine izin verilirken, İYİ Parti heyeti de alınmadı. Alana sadece Akşener'in girmesine izin verildi.
 


Yorum Yazın