CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik mi olacak?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik mi olacak?
Abone ol
CHP'de kurultay sürecine doğru il kongrelerinin önemi gittikçe artıyor. En önemli il ise İstanbul. İstanbul kongresinde adayların kim olacağı, CHP İstanbul İl Başkanı'nın kim olacağı merak ediliyor. Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik de bu isimler arasında.

CHP İstanbul İl Başkanlığına kim oturacak? Değişimcilerin mi yoksa genel merkezin adayı mı seçilecek? Yoksa üçüncü yolcuların adayı mı belirleyici olacak? Gözler, 38'inci olağan kurultay için kritik olan İstanbul kongresinde.

İlçe seçimlerinin ardından 16 Eylül'de il kongreleri başlıyor. İstanbul il örgütü, CHP kurultayına 196 seçimli delegesi dışında 240 delege gönderecek. Bu nedenle il kongresi büyük önem taşıyor. 

İstanbul İl Başkanlığı ile ilgili önemli bir iddia Gazeteci Şaban Sevinç'ten geldi.

Sevinç sosyal medya hesabına CHP'de gerçekleşen ilginç bir toplantıyı taşıdı:

"CHP’de ilginç toplantı

Battal İlgezdi: Ekrem İmamoğlu olmadan konuşulmaz çayımızı içip kalkalım…

Erdoğan Toprak, Zeynel Emre, Battal İlgezdi ve Ali Kılıç, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine İstanbul İl Başkan adayında uzlaşmak için toplanıyorlar.

Toplantıda Erdoğan Toprak, Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’in aday olmasını isterken Battal İlgezdi eski İl Başkanı Cemal Canpolat’ı öneriyor ve “Zaten Ekrem İmamoğlu burada olmadan İl Başkanı adayını konuşmamız yanlış çayımızı içip kalkalım” diyor.

Bunun üzerine hafif bir restleşme oluyor ve “O zaman herkes kendi adayını çıkarsın” denilerek toplantı sona eriyor."

Sevinç'in aktardığına göre CHP'de İstanbul İl Başkanlığı için adaylar; Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, Battal İlgezdi eski İl Başkanı Cemal Canpolat.


Yorum Yazın