CHP binasına Filistin bayrağı asıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP binasına Filistin bayrağı asıldı
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkez binasına, "Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır" yazılı Filistin bayrağı asıldı.

CHP genel merkez binasına, İsrail’in, Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği saldırıları kınamak amacıyla Filistin bayrağı asıldı. Bayrakta, "Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır" ifadeleri yer aldı.

FİLİSTİN'DE SON DURUM

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları sürerken, aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce sivil hayatını kaybetti. 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İsrail ve Filistin arasındaki devam eden çatışmalar ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarını görüşmek üzere 3'üncü kez toplandı. 

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres yaptığı konuşmada, İsrail-Filistin arasındaki ölümcül şiddetin derhal sona ermesi çağrısında bulunarak, çatışmanın bölgeyi “kontrol edilemez” bir krize sürükleyebileceği konusunda uyardı.

Yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybettiği çatışmaları “son derece korkunç” olarak nitelendiren Gutteres, çatışmaların ve şiddet olaylarının derhal durması gerektiğine vurgu yaptı. Gutteres, çatışmaların sadece işgal altındaki Filistin topraklarında ve İsrail’de değil tüm bölgede kontrol edilemez bir güvenlik ve insani krizi açığa çıkaracağını ifade ederek, çatışmaların bölgede aşırılığı daha da artırma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.


Yorum Yazın