Twitter hesabında hala CHP'li!

CHP Belediye Başkan Adayı Metin Tarhan, AK Parti MKYK üyesi oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Belediye Başkan Adayı Metin Tarhan, AK Parti MKYK üyesi oldu
Abone ol
Alevi Dernekleri Federasyonu sözcülüğü ve Erikli Baba Kültür Derneği Başkanlığı görevinde bulundu.

2014 yerel seçimlerinde CHP'den İstanbul Zeytinburnu Belediye Başkan aday adayı oldu fakat seçilemedi.

Eriklibaba Kültür Derneği Başkanı olarak görev yaptığı dönemde o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan ile sohbet eden Metin Tarhan, özellikle cemevlerinin ibadethane olarak yasal statüye kavuşturulması için destek beklediklerini açıklamıştı.

Erdoğan da Alevi toplumunun sorunlarını bildiğini ifade ederek, "Sorunları iktidarda çözmenin çabası içinde olacağız. Çözüm için farklı kesimlerin birbirleriyle yakınlaşması gerekir" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'a ziyaretinde o dönem Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ertuğrul Günay ile Alevi araştırmalarıyla tanınan Reha Çamuroğlu da eşlik etmişti.

Metin Tarhan, 24 Mart 2021 günü düzenlenen kongrede AK Parti'nin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğine seçildi.

Ancak Metin sosyal medya hesabında AK Partili değil hala CHP'li görünüyor. Tarhan Twitter hesabının biyografi kısmında, 25 Mart 2021 saat 05 itibarıyla  CHP'nin altı oklu bayrağı altında çekilmiş fotoğrafı duruyor.


Yorum Yazın