Cevdet Yılmaz kimdir? Kaç yaşında, nereli? Cevdet Yılmaz biyografisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cevdet Yılmaz kimdir? Kaç yaşında, nereli? Cevdet Yılmaz biyografisi
Abone ol
Cevdet Yılmaz kimdir sorusunun cevabı merak ediliyor. AK Parti milletvekilliği yapan Cevdet Yılmaz'ın hayatı ve kariyerine ilişkin detaylar araştırılıyor. Peki Cevdet Yılmaz kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Cevdet Yılmaz mesleği ne?

Cevdet Yılmaz'ın hayatına ilişkin detaylar araştırılmaya başlandı. 1 Nisan 1967 yılı, Bingöl doğumlu olan Türk siyasetçi Yılmaz ile ilgili arama motorlarında "Cevdet Yılmaz kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?", "Cevdet Yılmaz mesleği ne?" sorusunun cevapları aratılıyor. İşte detaylar...

CEVDET YILMAZ KİMDİR?

Cevdet Yılmaz 1 Nisan 1967 tarihinde Bingöl'de doğdu. Babasının adı Kemal, annesinin Fatma'dır. Lise öğrenimini Bingöl'de 1983 yılında tamamladı. ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı.

2007, 2011 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'de AK Parti Bingöl milletvekili olarak, Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde ise Diyarbakır milletvekili olarak meclise girdi. Temmuz 2011–Ağustos 2015 ve Kasım 2015–Mayıs 2016 tarihleri arasında Kalkınma Bakanı; Ağustos 2015–Kasım 2015 tarihleri arasında Başbakan yardımcısı olarak görev yapan Yılmaz, Mayıs 2016'da AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.


Yorum Yazın