Celal Şengör: Türkiye, 10 milyon yıl sonra bir ülkeyle birleşecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Celal Şengör: Türkiye, 10 milyon yıl sonra bir ülkeyle birleşecek
Abone ol

Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, dünyada devam eden kıta değişimleri nedeniyle, 10 milyon yıl sonra Türkiye'nin Libya ile sınır komşusu olacağını açıkladı. 

HT Bilim Tarih Felsefe kanalında Fatih Altaylı ile gerçekleştirdiği söyleşide Şengör, yapılan araştırmaların, her 600 milyon yılda bir yeni bir süper kıta oluşumu gösterdiğini belirtti. Şengör, bu süreçte dünyanın değişim yaşayacağını ve Türkiye'nin haritadaki konumunun da değişeceğini ifade etti.

Yaşanacak kıta değişimleriyle birlikte 'Avrupa'nın parçalanacağını ve Batı Avrupa'nın bir ada haline geleceğini' dile getiren Şengör, Amerika ve Asya'nın da 'büyük ihtimalle' çarpışacağını ileri sürdü.

Şengör'e göre, 10 milyon yıl sonra oluşması öngörülen Yeni Pangea'dan en çok Türkiye etkilenecek. Akdeniz'in tamamen kapanacağını ve yeni bir dağ kuşağı oluşacağını belirten Şengör, bu oluşumların şu anda bile yaşandığını söyledi.

Celal Şengör'ün açıklamalarına göre, 10 milyon yıl sonra Türkiye ile Libya birleşecek. Türkiye ve Libya, kara komşusu olacak. Celal Şengör, konuyla ilgili "Mesela 10 milyon yıl sonra Libya ile öpüşüyoruz. Bugünkü hıza bak, biz gidip Libya ile birleşiyoruz. Ve yavaş yavaş Doğu Akdeniz kapanıyor" dedi.


Yorum Yazın