Çanakkale'de belediye işçileri hakları için eylem yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale'de belediye işçileri hakları için eylem yaptı
Abone ol
Çanakkale’de, Merkez, Bayramiç ve Çan belediyelerinde çalışan DİSK’e bağlı işçiler, kadro ve ücretlerin yeniden düzenlenmesi talepleri ile açıklama yaptı.

İşçiler önce bugün saat 10.00'da Bayramiç'te saat 12.00'de Çan'da basın açıklaması yaptı. Saat 16’da da Çanakkale Belediyesi işçileri Cumhuriyet Meydanı’nda açıklama yapacak.

İşçiler, ücret artışı ve taşeron işçilerin kadroya alınmasını talep ediyor.  

'KRİZİN FATURASI İŞÇİYE KESİLİYOR'

İşçiler adına açıklama yapan DİSK/Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Serkan Keskin, “Döviz tarihi rekorlar kırarken, enflasyon ise yalnızca TÜİK sepetinde düşüyor. Çarşıda, pazarda, markette ise zamlar hız kesmeden devam ediyor. Hayat pahalılığı artıyor, alım gücümüz her geçen gün düşüyor. İşçiler ve emekçiler sebebi olmadıkları bir krizin tüm yükünü çekmeye mecbur bırakılıyor. İktidar, ekonomi yönetiminde ‘rasyonel politikalara’ dönmek adına yine finans ve sermaye çevrelerini önceleyen bir politikayı hayata geçirmeye koyuluyor. İşçi sınıfı ve emekçilerin temel talepleri olan gelir dağılımdaki adaletinin sağlanması, vergide adaletin gerçekleşmesi, insanca yaşanabilir bir ücretin sağlanması, sendikal hak ve özgürlüklerin genişletilmesi gibi konularda ne yazık ki bir adım atılmıyor” dedi

'İNSANCA BİR ÜCRET İÇİN MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ'

Sendikanın mücadeleyi yükseltmekte kararlı olduğunu dile getiren Keskin, “Siyasal iktidarın ve belediye işverenlerinin işçilere reva gördükleri düşük ücret dayatmasını kırmaya kararlıyız. Bugünden itibaren örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde insanca yaşayacak bir ücret için mücadelemizi yükselteceğimizi herkese ilan ediyoruz. Tüm belediye işverenlerine çağrı yapıyoruz. Belediye yönetimleri her şeyden önce kendi çalışanlarına karşı sorumluluklarını yerine getirmek zorundadır. Ekonomik kriz ve düşük ücret kıskacında çalışan yüzbinlerce belediye işçisinin sesine kulak verin. Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri devam eden işyerlerinde işçilerin taleplerini karşılayacak insanca yaşayacak bir ücret düzeyi için gereken adımları atın” diye konuştu. 

Keskin, taleplerini şöyle sıraladı: “Talebimiz eşitlik ve insanca yaşayacak bir ücrettir. Bu talep sadece üyelerimizin değil, yüz binlerce belediye işçisinin talebidir. Tüm belediye işçilerini 4 ana talebimiz etrafında mücadele etmeye çağırıyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret için tüm ücretler iyileştirilmelidir. Belediye şirket işçilerine uygulanan ayrımcılık son bulmalıdır. Kadro ve ilave tediye haklarımız derhal verilmelidir. Vergide adalet sağlanmalı, ücretlerdeki gelir vergisi kesintisi düşürülmelidir.” 


Yorum Yazın