Çalışma Bakanı Işıkhan'dan kadınlara ve gençlere özel vaat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çalışma Bakanı Işıkhan'dan kadınlara ve gençlere özel vaat
Abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Aktarlık ve Çiçekçiliğin Meslek Olarak Kabulü Bilgilendirme Toplantısı"nda gençlere ve kadınlara özel vaadini açıkladı.

Işıkhan, ATO'da düzenlenen "Aktarlık ve Çiçekçiliğin Meslek Olarak Kabulü Bilgilendirme Toplantısı"na katıldı.

Işıkhan, geçen hafta açıklanan Orta Vadeli Program'ın (OVP), Türkiye'nin makro politikaları, temel ekonomik büyüklükleri, toplam gelir ve gider tahminlerini, bütçe dengesi gibi değişkenleri barındıran temel politika dokümanı olduğunu söyledi.

"Türkiye ekonomisinin, 2022'de küresel olumsuz gelişmelerin yol açtığı şoklara karşı dayanıklılığını ispat ettiğini, yüzde 5,5 oranında büyüme kaydederek son 13 yıl boyunca kesintisiz büyümeyi başardığını" savunan Işıkhan, OVP kapsamında, bakanlığa ait önemli politika ve hedefler bulunduğunu aktardı.

Bu kapsamda, insana yönelik yatırımları sürekli artıracaklarını, öncelikle, gençlere ve kadınlara dönük istihdam politikalarına odaklanacaklarını anlatan Işıkhan, şöyle konuştu:

"İş gücü piyasalarını, istihdam artışı yaratmak üzere güvenceli bir şekilde esnek hale getireceğiz. Eğitimde ve istihdamda yer almayan gençlere, genç kızlara ve kadınlara dönük çalışmalarımız olacak. Genç ve kadın girişimcilik başta olmak üzere ekosistemimizi geliştireceğiz ve mesleki eğitimi özel sektörle birlikte geliştireceğiz. Yeşil ve dijital dönüşüm alanlarında meslek standartları ve yeterlilikler hazırlanacak, meslek standartlarında gerekli güncellemeler yapılacak, yeşil ve dijital yetkinlik açığı kapatılacak. Savunma sanayi, yapay zeka, siber güvenlik, temiz ve sürdürülebilir enerji ile uzay teknolojileri gibi stratejik alanlarda nitelikli iş gücü yetiştirmeye yönelik kamu-üniversite-özel sektör iş birliği programlarını hayata geçirip, var olanları da güçlendireceğiz."


Yorum Yazın