Buzdolabı ne kadar enerji harcar?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Buzdolabı ne kadar enerji harcar?
Abone ol
Buzdolaplarının enerji tüketimi, kullanıldıkları modlar ile ilgilidir. Buzdolapları en çok enerjiyi “hızlı dondurma” en az enerjiyi “tatil modunda" tüketirler.

A++ enerji sınıfında bulunan bir buzdolabı bir saatte yaklaşık 21 Watt elektrik harcar. A+ enerji sınıfı buzdolaplarında bu rakam yaklaşık 46 Watt’tır. A sınıfı bir buzdolabında ise bir saatlik enerji harcaması 62 Watt civarındadır. B sınıfı buzdolapları ise bir saatte yaklaşık 71 Watt elektrik tüketir. Buzdolaplarının saatlik enerji tüketimi, kullanıldıkları modlar ile ilgilidir. Buzdolapları en çok enerjiyi “hızlı dondurma” modunda harcarken, en az enerjiyi ise “tatil modu” aktifken tüketirler.
 

​​​​​​A Sınıfı Buzdolabı Ne Kadar Elektrik Harcar?
A enerji sınıfında yer alan buzdolapları, kendi içlerinde de sınıflandırmaya sahiptirler. A++ sınıfı bir buzdolabı günde 0,5 kW elektrik tüketerek ayda yaklaşık 15 kW elektrik harcar. A+ enerji sınıfı bir buzdolabı günde yaklaşık  1,1 kW, a33 kW elektrik tüketir. A sınıfı bir buzdolabı ise günde yaklaşık 1,5 kW, ayda yaklaşık  45 kW elektrik harcar.
Mini Buzdolabı Kaç Watt Harcar?
A+ sınıfı mini buzdolapları saatte yaklaşık 480 W / 24 saat elektrik tüketir. Bir mini buzdolabının günlük enerji harcaması  0,48 kW, aylık enerji harcaması ise  13.44 kW’tır.
B Sınıfı Buzdolabı Ne Kadar Elektrik Harcar?
B enerji sınıfı bir buzdolabı, günde yaklaşık 1,7 kW,  51 KW elektrik tüketir.


Haber Yorumları

  • damla14-03-2023 09:09

    ben bunu hıc sevmedın cok kotuuuuu ??????????????

Yorum Yazın