Büyükada'da İBB ve TÜGVA arasında tahliye gerginliği!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükada'da İBB ve TÜGVA arasında tahliye gerginliği!
Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı zabıta ekipleri TÜGVA tarafından kullanılan Büyükada iskelesinin üst katını, mahkeme kararıyla İBB devredildiği gerekçesiyle tahliye etmek istedi. Bunun üzerine Adalar'da olaylar patlak verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı zabıta ekipleri dün Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından kullanılan Büyükada iskelesinin üst katını, mahkeme kararıyla İBB devredildiği gerekçesiyle tahliye etmek istedi. Tahliyeye karşı çıkan TÜGVA yetkilerinin durumu polise bildirmesinin ardından polis, tahliyeyi gerçekleştirmek isteyen zabıta ekiplerine engel oldu.

Büyükada'daki TÜGVA binasını boşaltmak isteyen zabıta ile polis arasında arbede yaşandı. Bilal Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu TÜGVA tahliyeyi hukuksuz olarak nitelerken İBB'den hukuki sürecin başlatılacağı açıklaması geldi

Halk TV'de yer alan habere göre, polisle zabıta ekipleri arasında arbede yaşandı.

CHP İstanbul İl Başkan’ı Canan Kaftancıoğlu Büyükada İskelesi’nden basın açıklaması yaptı. Kaftancıoğlu'nın açıklama şöyle:

 “Bizler her zaman hakkın hukukun yanındayız. Çekim yapan kim varsa bırakın çeksinler. Daha çok izlenir. İstanbul’un 39 ilçesi var 38 ilçesi başkanı burada ev sahibi ev başkanımız burada hakkı korurken devletin polisleri böyle bir şey yapmaz TÜGVA’nın polisleri tarafından darp edildi.

Ekrem İmamoğlu, artık adama kişiye kişilere hizmet işi bitti demişti. O günden bugüne İstanbul’un kayaklarını 3-5 kişiye değil 16 milyon İstanbulluya sunmak için çaba gösteriyoruz. İstanbulluların olan Ada iskelesi 2005’te İBB’ye devredilmiş. 2018 yılında üst kısmı TÜGVA’ya 10 yıllığına 2 bin 500 liraya kiralanmış. Bu fiyata kimse ev bulamıyor.

İBB burayı incelediğinde buranın TÜGVA tarafından başka kurumlara devrettiğini tespit etti. İBB protokolde uygun olmayan işleri yaptıkları için tebligat göndermiş. Gereği yerine getirilmemiş. İBB yargıya başvurmuş. Açılan davada tahliye emri TÜGVA tarafından açılan karşı davada durduruldu. Ancak tekrar açılan davada yürütme durdurma kararı  iptal edilmiş. Adalar Kaymakamı 2 defa tarih vermiş. Bahanelerle tarihleri değiştirmişler. Devletin kamu görevlileri, polisi halka hizmet etmek için vardır. Ben devletin polisi demeyi ayıp sayarım. O yüzden TÜGVA’nın polisi içerideki birkaç kişiyi koruyor. 16 milyon İstanbulluya hizmet etmek isteyen bir İBB yönetimi var. Bir yargı kararı var. bu kararı uygulamak isteyen arkadaşlarımız TÜGVA’nın polisleri tarafından darp edildi. Arsızlar İstanbulluların malına çökmüşler. İçeride çıkmayanlar, telefona çıkmayan kamu görevlileri size sesleniyorum burası halkın olana kadar buradayız. Sonra diğer çöktükleri yerleri de ellerinden alacağız.”
 

TÜGVA Adalar'a gidiyor

Tartışmalar üzerine sosyal medyadan video yayımlayan TÜGVA üyeleri, İstanbul'dan vapurla Adalar'a geçerek TÜGVA Adalar Gençlik Merkezini ziyaret edeceklerini söyledi.

İmamoğlu, "İBB'yi güçlendireceğiz" demişti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün büyükşehir belediyesinin tarihinde ilk kez açtığı öğrenci yurtlarını ziyaret etti.

İmamoğlu burada yaptığı açıklamada "Birilerinin aile ya da akraba vakıflarını değil kurumlarımızı güçlendireceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni güçlendireceğiz. Başka kurumlarımız var bizim" ifadelerini kullanmıştı.

Murat Ongun: Hukuki süreç başlatılacaktır

İBB Sözcüsü Murat Ongun Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bir vakıf, Büyükada Vapur İskelesi'ni, mahkeme kararına rağmen boşaltmadı, tahliye ise engelleniyor. Oysa tahliyenin önünde hiçbir hukuki engel yok. Bu vakfın İBB’ye karşı savunulması idari usullere aykırıdır. Bunu yapan tüm kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır" ifadesini kullandı.

CHP Adalar ilçe başkanı: Darp edildim

CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Polat: “Darp edildim. Bizim polisle sorunumuz yok. Ama polis TÜGVA’nın isteği üzerine bir yetki kullandı. Orası İBB’nin.” dedi.


Yorum Yazın