Burhaniye Belediyesi Sosyal Yardımlarla Ailelerin Yüzünü Güldürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Burhaniye Belediyesi Sosyal Yardımlarla Ailelerin Yüzünü Güldürüyor
Abone ol
Burhaniye Belediyesi Sosyal Yardımlarla Ailelerin Yüzünü Güldürüyor

Burhaniye Belediyesi ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların yanlarında olmaya devam ediyor.

2022 yılında yaklaşık 12 bin kişiye sosyal yardımda bulunarak ihtiyaçlarını karşılayan Burhaniye Belediyesi hanelerin yükünü hafifletiyor.

Ali Kemal Deveciler’in sosyal belediyecilik anlayışıyla projelerini ve hizmetlerini sürdürdüğü Burhaniye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü 2022 yılında yaptığı sosyal yardımlarla bölgenin en aktif belediyeleri arasında yer alıyor.

Gıdadan ev eşyasına, yakacaktan, okul yardımına, acezeden burs yardımına, sıcak yemekten asker yardımına kadar her alanda Burhaniyeli hemşehrilerine yardım elini uzatan Burhaniye Belediyesi, vatandaşların yaşam kalitelerini arttırmak adına sosyal hizmet ağını genişletiyor.

Her gün yaklaşık 400 haneye sıcak yemek yardımı ile 4 çeşit yemeği evlerine ulaştıran Burhaniye Belediyesi, İhtiyaç sahibi yaklaşık 500 ailenin bebekleri için  bebek bezi yardımının yanı sıra; her yıl 10 bin çuval yakacak odun yardımıyla ihtiyacı olan hanelerin bacalarını tüttürülüyor. İhtiyacı olan ailelere ev eşyalarını da toplanan bağış eşyalar ile karşılayan Burhaniye Belediyesi, ilçede eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerin okul kıyafeti, ayakkabı ve kırtasiye malzemelerini de karşılıyor. Askere giden gençlere de asker ödemesi yapan Belediye, üniversitede okuyan 250 öğrenciye de her ay 650 TL burs vererek gençlerin yanında olduğunu gösteriyor. 

Sadece ayni ve maddi yardımlarla değil yine bu yıl faaliyete geçirdiği Kadın Danışma Merkeziyle de kadınların yanında olan Burhaniye Belediyesi, kadına yönelik şiddet başta olmak üzere kadınların yaşadığı sorunlarda Psikolog ve Sosyolog danışmanlık hizmeti vererek onların en güçlü destekçisi ve koruyucusu oluyor.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı


Yorum Yazın