Boğaziçililer arkadaşlarına sahip çıktı

"Bundan Sonrası Bizde!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Bundan Sonrası Bizde!"
Abone ol
"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçundan tutuklanan iki Boğaziçi Üniversitesi öğrencisine Boğaziçi Dayanışması ve bileşenleri destek verdi.

Tutuklanmasın ardından "Moralimiz çok kötü değil. İtirazlar edilecek. Bizim için çok endişelenmeyin. Bizi destekleyin. Bundan sonrası sizde" diyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencisine yanıt olarak bir açıklama yayımlayan dayanışma, #BundanSonrasıBizde #ArkadaşlarımızSerbestBırakılsın etiketleriyle bir açıklama yayımladı.

Açıklama şu şekilde: 

"Arkadaşlarımız hükümet yetkilileri ve hükümet yanlısı medya tarafından açıkça hedef gösterilirken, kayyum Melih Bulu'nun sosyal medyada başlatılan linç kampanyasına katılarak attığı tweet ve rektörlük tarafından açılan soruşturma gösteriyor ki Melih Bulu'nun atandığı görevde kalması üniversitenin özgürlüğüne şu ana kadar yapılan en büyük saldırıdır" dedi.

"BİZZAT DEVLETİN İŞLEDİĞİ NEFRET SUÇU"

Açıklamada, "Melih Bulu, onu atayan iktidarın sesinden fazlası olmadığını bu hareketiyle bir kez daha göstermiştir. Bu saldırılar içişleri Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve kayyum Melih Bulu'nun sanatçı arkadaşlarımızı ye LGBTİ+'ları bedef göstermesiyle bizzat ve açıkça devlet otoriteleri tarafından işlenen bir nefret suçu boyutuna ulaşmıştır" denildi.

Bileşenlerin talepleri şu şekilde sıralandı:

"1- Tutuklanan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın, ev hapsi uygulaması kaldırılsın!
"2- Polis, kampüsü ve çevresini bir an önce terk etsin!
"3- Kayyum Melih Bulu ve tüm kayyımlar derhal istifa etsin.
"4- Rektörlük seçimleri, üniversitelerin tüm bileşenlerinin katılımıyla demokratik bir biçimde yapılsın!
"5- LGBTİ+'lara yönelik nefret söylemi suç kapsamına alınsın."

Boğaziçi Dayanışması, tüm bileşenlere yarın 17:00'de Güney Kapı'da buluşmak üzere eylem çağrısı yaptı. 


Yorum Yazın