"Devletin malını babanızın malı gibi peşkeş çekerseniz şeker de bulamazsın, buğday da..."

BTP Lideri Hüseyin Baş'tan özelleştirmelere tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BTP Lideri Hüseyin Baş'tan özelleştirmelere tepki
Abone ol
BTP Lideri Hüseyin Baş, şeker zammına ilişkin konuştu. Baş, zamların sebebini yapılan özelleştirmeler olduğunu savunarak sert bir dille eleştirdi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin Bursa İl Kongresi'nde konuştu. Baş, yapılan özelleştirmeleri sert bir dille eleştirerek, "Devletin malını babanızın malını gibi sağa sola peşkeş çekerseniz şeker de bulamazsın, buğday da bulamazsın, saman da bulamazsın, hiçbir şey bulamazsın" dedi.


Partisinin kongresinde konuşan BTP Lideri Hüseyin Baş, şunları söyledi:

“Bu milletin malını kimseye sormadan nasıl özelleştiriyorlar, bu yetkiyi kimden alıyorlar? Bugün görüyoruz ki marketlerde şeker bulunmuyor, şeker fiyatları fahiş şekilde arttı. Şimdi siz devletin malını babanızın malını gibi sağa sola peşkeş çekerseniz şeker de bulamazsın, buğday da bulamazsın, saman da bulamazsın, hiçbir şey bulamazsın... Bu ülkenin varlığı olan her bir servet bu millete aittir. Bu devlet dediğin şey bizler için kurulmuş, kurgulanmış bir yapıdır. Bu devlet bize aittir.

Vergiyi Türkiye'ye faydalı olalım diye ödüyoruz. Vergiler toplanıyor, Meclis'teki 3-4 tane siyasi partiye her yıl milyarlarca lira para veriliyor. Bakın 30 yaşındaki bir adam karşınızda siyaset yapıyor. Bu basite alınacak bir şey değil. Ben de buraya gelir iki saat dinler döner hayatımı yaşamaya devam edebilirim ama ben her yere giderek bunu anlatmakla mükellefim. Bana para veren yok, maaş ödeyen yok... Benim Türkiye'ye bir hayalim var. Diğerleri de seninle aynı amaçla siyaset yapmıyor mu? Tamam o zaman hadi bir öneri yapalım, siyasi partiler aldıkları seçim yardımlarını bir insaniyet göstergesi olarak diğer siyasi partilerin teşkilat mensuplarına dağıtsın. Kendi partisine olmaz orada rant döner, diğer siyasi partilerin... Bize de bir şey vermesinler. İşte niye siyaset yapıyorların karşılığında bu var. Sadece devletten aldıkları mı, hayır."

 

 


Yorum Yazın