Botsvana, Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Botsvana, Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti
Abone ol
Dünyanın en yoğun fil nüfusuna sahip ülkesi Botsvana'nın Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi, fil avcılığına önlemek amacıyla av malzemeleri satışına yönelik kısıtlamalar getirmek isteyen Almanya'yı, 20 bin fil göndermekle tehdit etti.

Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi, Bild gazetesine verdiği demeçte, Alman hükümetinin Afrika'da fil nüfusunu korumak için av malzeme ve ekipmanlarının satışını yasaklama girişimini eleştirdi.

Yaklaşık 130 bin filin yaşadığı Botsvana'da, koruma çabalarının fil nüfusunda patlama yaşattığına dikkat çeken Masisi, fil sürülerinin mülklere ve mahsullere zarar vererek insanların ölümüne yol açtığını belirtti.

Avcılığın fil nüfusunu kontrol altına almak için etkili bir yöntem olduğunu savunan Masisi, "Berlin'de oturup Botsvana'daki meselelerimiz hakkında fikir sahibi olmak çok kolay" ifadelerini kullandı.

Botsvana'nın mevcut fil nüfusunu azaltmak için Angola'ya şu anda 8 bin fil verdiğini hatırlatan Masisi, fil nüfusunu koruma çabalarına devam etmeleri durumunda Almanya'ya 20 bin fil gönderebileceklerini ifade etti.

Masisi, bunun bir şaka olmadığını vurgulayarak, hayır cevabını da kabul etmeyeceklerini belirtti.

Botsvana'da fil avcılığı, dünya fil nüfusunun yaklaşık üçte birine ev sahipliği yapmasına rağmen 2014 yılında yasaklanmıştı. Bu yasak, fil nüfusundaki artış ve yerel halkın talebi doğrultusunda 2019'da kaldırıldı.

Alman Çevre Bakanlığı, Afrika ülkelerine av malzemesi ihracatına kısıtlama getirilmesi yönünde bir girişimi gündeme getirmişti.


Yorum Yazın