Borsada Eris varyantı etkisi: Ulaştırma ve turizm endeksleri düştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Borsada Eris varyantı etkisi: Ulaştırma ve turizm endeksleri düştü
Abone ol
Covid-19’un Eris varyantının Türkiye’de görüldüğünün duyurulmasının ardından borsada ulaştırma ve turizm endeksleri düşerken sağlıkla ilgili şirketlerin hisseleri değer kazandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamada dokuz kişide Covid-19’un Eris varyantının görüldüğünü duyurdu.

Bu gelişme, borsada etkisini gösterdi.

Ekonomimin aktardığına göre, yeni kısıtlamaların gelme ihtimaline karşın ulaştırma endeksi yüzde üç, turizm endeksi yüzde bir değer kaybetti. Sağlık harcamalarının artacağı gerekçesiyle de sağlıkla ilgili şirketlerin hisseleri yaklaşık yüzde 10 yükseldi.

Ekonomim’e konuşan Galata Menkul Araştırma Müdürü Yusuf Kavak, Koca’nın Eris varyantı açıklamasının piyasaların ‘flashback’ yapmasına neden olduğunu dile getirdi: “Son günlerde yeni Covid varyantlarına dair bazı ülkelerden haberler takip ediyorduk. Bu sabah itibarıyla da Koca’nın yurt dışı temaslı dokuz vatandaşımızda Eris varyantına rastlandığına dair açıklaması piyasaların yakın geçmişe flashback yapmasına neden oldu. Bu kapsamda ilk akla gelen sektörler ‘sağlık hizmetleri’ ve ‘ulaştırma’ oldu. Sağlık hizmetleri sektöründeki şirketlerin hisseleri; olası yeni bir salgında bu şirketlerin gelirlerinde yaşanması muhtemel artışla pozitif yönde ayrışırken, ulaştırma sektöründeki şirketlerin hisseleriyse salgına karşı uçuşların kısıtlanabileceği endişeleriyle negatif yönde etkilendi. Birçok sektör endeksinde de oynaklıklar oluşurken, şu sıralar endeksin ilk şoku atlatmaya başladığını görmekteyiz.”


Yorum Yazın