Boğaziçi Üniversitesi, İsrail ürünlerine boykot uygulayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Boğaziçi Üniversitesi, İsrail ürünlerine boykot uygulayacak
Abone ol
Türkiye’nin önemli üniversitelerinden birisi olan ve üç yıldır rektör atamalarına yönelik protestolarla gündeme gelen Boğaziçi Üniversitesi, İsrail-Hamas savaşı sürerken, sosyal tesislerinde İsrail menşeli ürünlerin satılmayacağını açıkladı.

İsrail-Hamas savaşı birinci ayını geride bırakırken, İsrail ürünlerini boykot eden kurumların arasında Boğaziçi Üniversitesi de katıldı. 

Üniversiteden yapılan açıklamada, ”İsrail, işgal ettiği Filistin topraklarından çekilinceye kadar, Boğaziçi Üniversitesi’nin sosyal tesislerinde İsrail’in işgal politikalarına destek olan markalara ait ürünlerin satışının durdurulmasına karar verilmiştir” denildi.

Üniversitenin rektörlüğünden dün yapılan ”Filistin’in yanındayız” başlıklı açıklamada da, İsrail’in ”soykırımın eşiğinde olduğu” belirtilmiş, ”Bilim dünyasının uluslararası bir temsilcisi olarak, İsrail’in sivillere uyguladığı tutuma karşı sessiz kalmayı ya da destek olmayı tercih eden İsrail akademi dünyasının herhangi bir kurum ya da temsilcisiyle kalıcı bir ateşkes tesis edilene kadar hiçbir akademik iş birliği gerçekleştirmeyeceğimizi belirtmek isteriz” denilmişti.


Yorum Yazın