BluTV dünya devi Warner Bros’a satıldı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BluTV dünya devi Warner Bros’a satıldı!
Abone ol

Sıfır Bir, Behzat Ç. gibi yapımlarla ünlenen, sevilen yerli dijital içerik platformu BluTV satıldı. Yapılan satışla birlikte dünya devi yayıncı şirketi de Türkiye’ye resmi olarak gelmiş oldu. İşte sevilen yerli dijital yayın platformu BluTV ve satışıyla ilgili detaylar…

T24’ün haberine göre, geçtiğimiz aylarda yabancı yayın platformu HBO ile yapılan anlaşma sonucunda dünya genelinde sevilen HBO içeriklerini Türkiye’de yayınlamaya başlayan BluTV bugün yapılan satış sonucunda dünya devi Warner Bros Discovery’e satıldı. Konuyla ilgili olarak gelen yorumlarda dünya devinin Türkiye’ye giriş yapması ana gündemde.

BluTV’yi Warner Bros Discovery’nin satın almasıyla birlikte Disney’den sonra en büyük 2. yayın markası da Türkiye’ye girmiş oldu. Hatırlayacağınız üzere Fox Grubu Türkiye’ye ilk olarak giriş yapmıştı ve aradan geçen süreçte marka Disney tarafından satın alınmıştı. Bununla beraber Türkiye’de yerli Disney yapımları çekilmeye başlanmış ve dünya pazarına sunulmuştu.

Dünyanın en çok kullanılan video platformları arasında yer alan YouTube, oyun hizmetini mobil sürümlere getiriyor.

Disney’in ardından Warner Bros Discovery markasının da Türkiye’ye giriş yapmasıyla birlikte pazar iyice hareketlenecek. Birbirine rakip yerli yapımların sayısı artacak ve hem ülke içerisine giren döviz miktarı artacak hem de içerikler arasındaki rekabet sayesinde kalitelerde artışlar yaşanacak.

Aslında daha önceden de hisse sahibiydi!

Aslına baktığınızda Warner Bros Discovery ve BluTV’nin arası daha öncesinde de sıkı fıkıydı. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl Warner Bros, BluTV’nin hisselerinin bir bölümünü satın almıştı. Devam eden süreçte daha fazla hisse satın alması beklenen Warner Bros direkt olarak platformu kendi bünyesine katmak istedi ve platform hisselerinin tamamını satın aldı.


Yorum Yazın