Bitkisel et alternatifleri ile ABD'de 1 yılda 700 bin hayvan hayatta kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bitkisel et alternatifleri ile ABD'de 1 yılda 700 bin hayvan hayatta kaldı
Abone ol
Bitki bazlı gıdalara olan talebin artması ile birlikte, restoranlar ve süpermarketler müşterileri için daha fazla seçenek sunuyor.

İnsanlar çevre, iklim, sağlık ve hayvan tarımının dünya ve hayvanlar üzerindeki etkisi konusunda daha bilinçli hale geldikçe, bitki bazlı alternatiflerin popülaritesi artıyor.

Kısa süre önce Pizza Hut tamamen vegan olan pizza seçenekleri sundu, McDonald's McPlant ile vegan menü seçeneğini sundu. KFC de benzer şekilde vegan kızarmış tavuk seçeneği için Beyond Meat ile anlaştı. Domino's Pizza ve daha birçok fast-food zinciri menülerine vegan seçenekler ekliyor.

World Animal Protection (WAP) tarafından hazırlanan bir rapora göre bitki bazlı alternatiflerin genişlemesi ve tüketicinin bitki bazlı seçeneklere kayması nedeniyle, 2021'de 700 binden fazla hayvan hayatta kaldı.

Raporda bitki bazlı alternatiflerin sadece ABD'de yaklaşık 212 bin domuz, 92 bin inek ve 405 bin tavuğu öldürülmekten kurtardığı kaydediliyor. Dünya çapında tüm alternatif ürünler düşünüldüğünde sayının çok daha fazla olduğu tahmin ediliyor.


Yorum Yazın