Bişektomi nedir? Bişektomi uygulaması yanaklara nasıl bir etki ediyor? Bu uygulama sağlığa zararlı mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bişektomi nedir? Bişektomi uygulaması yanaklara nasıl bir etki ediyor? Bu uygulama sağlığa zararlı mı?
Abone ol
Halk arasında 'Hollywood yanağı' olarak bilinen bişektomi yani yanak yağlarını aldırma operasyonu dünyaca ünlü modellerin ve film yıldızlarının da tercih etmesiyle günden güne popülerleşiyor. Bu işlemde yanak yağlarının alınması ile birlikte yüz hatlarına çok daha keskin bir görünüm kazandırmak amaçlanmaktadır. Sosyal medyada #buccalfatremoval (yanak yağı aldırma) hashtag'i son haftalarda 157 milyondan fazla görüntülendi. Peki bu operasyon sağlığa zararlı mı? Bişektomi uygulamasını herkes yaptırabilir mi? Sizler için araştırdık.

Bişektomi yanak estetiği olarak da bilinmektedir. Bu işlemde yanak yağlarının alınması ile birlikte yüz hatlarına çok daha keskin bir görünüm kazandırmak amaçlanmaktadır. Sonuç, yüzün daha belirgin, genç bir şeklidir. 

Bişektomi iki farklı yöntemle yapılabilir. Bu yöntemler Lazer lipoliz veya emme lipektomidir. Bişektomi genellikle yüz gençleştirme işleminin bir parçası olarak yapılır. Yüzdeki yaşlılık lekelerinin ve diğer pigmentasyon problemlerinin görünümünü azaltmak için tek başına da kullanılabilir.

 Bu işlem yanak bölgesindeki fazla yağın alınması için yapılan cerrahi bir işlemdir. Lokal anestezi altında yapılabilen ve dikiş gerektirmeyen bir işlemdir.

Bişektomi tekniği, yanak çıkıntıları olarak adlandırılan yüzdeki küçük yağ topaklarının alınması için kullanılır. Bu durum, özellikle kadınlarda vücudun belirli bölgelerinde yağ birikmesinden kaynaklanır. Erkeklerde de ortaya çıkabilmektedir. 

Yanak çıkıntılarını azaltmanın yanı sıra gıdıyı azaltmaya yardımcı olur.  Bu işlem ayrıca akne izlerini ve ağız çevresindeki kırışıklıkları da iyileştirebilir. 

Bişektomi nedir?

Yanak büyütme olarak da bilinen bişektomi, hacmi artırmak ve konturu iyileştirmek için yanak bölgesine hyaluronik asit enjeksiyonunu içeren cerrahi bir işlem olarak da bilinmektedir. Lokal anestezi altında yapılan, istenildiğinde tekrarlanabilen, kolay ve güvenli bir işlemdir.

Bişektomi sonrası hastalarda kesi yerinde ağrı, şişlik, morarma ve kanama görülebilir. Başarılı bir sonuç elde etmek için bu prosedürden kurtulmak için zaman ayırmanız ve doktorunuzun talimatlarını dikkatlice uygulamanız önemlidir. Bişektomi, ağzınızın içine veya çene hattınıza (submental bölge) gizlenmiş küçük kesikler kullanarak yüzünüzdeki fazla yağı alır. Fazla doku daha sonra emme yoluyla çıkarılır veya istenmeyen dokuyu eritmek için eriyen dikişler kullanılmaktadır.

Bişektomi yapılma yöntemleri nelerdir?

Bişektomi, karın bölgesinde bulunan rektus abdominis kasının bir kısmının alındığı cerrahi bir işlemdir. Bu prosedür, karın bölgesini etkileyen fıtıklar ve diğer durumları tedavi etmek için yapılabilir. Bişektomi, aşırı kilo kaybı veya hamilelik durumlarında fazla deriyi çıkarmak için de kullanılır. Bunun için kullanılan yöntemler nelerdir:

Yüz Kaldırma (Facelift)

Burun Estetiği (Rinoplasti)

Dudak İmplantları

Botoks Enjeksiyonları

Bişektomi, yanak yağını almak için yapılan cerrahi bir işlemdir. Lokal anestezi, sedasyon veya genel anestezi altında yapılabilir. Ameliyat iki şekilde yapılabilir:

Standart bişektomi: Yanağın iç kısmından burun kıvrımına paralel olarak kesi yapılır. İyileştikten sonra görünmez ve minimum iz bırakır.
Derin bişektomi: Elmacık kemerinin arkasında, yanağın derininde ikinci bir kesi yapılır. Bu kesiden yara izi iyileştikten sonra görülebilir ancak zamanla solacaktır. 

Bişektomi avantajları nelerdir?

Yanak estetiği operasyonlarında kullanılan profesyonel uygulamalar sayesinde çok avantajlı sonuçlara ulaşılması mümkün olmaktadır. Diğer operasyon türlerine göre bişektomi faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  1. İşlem süresi oldukça kısadır ve hastanede yatış gerektirmemektedir.
  2. Lokal anestezi ile yapıldığı için anesteziye bağlı semptomlar görülmemektedir.
  3. Yuvarlak ve tombul yüz hatlarına sahip olan kişilerin yüz hatları kısa bir süre sonra istedikleri şekli alabilecektir.
  4. Olduğundan çok daha etkili ve pürüzsüz bir görünüm sağlar.
  5. Yanak içinde bulunan yağ dokusu çıkarıldığından kilo alma ve yanakların şişmesi mümkün değildir.
  6. İşlem sonrasında iyileşme süreci çok hızlı olacak ve kesi olmayacağı için estetik açıdan çok başarılı sonuçlara ulaşılabilmektedir. Yanak kısmınızın çok daha estetik olması için yaptırdığınız bu ameliyat sizi başarılı sonuçlara ulaştıracaktır.

Yorum Yazın