Birçok siyasi partinin terörü desteklediğini söyleyen Destici’nin özerklik istediği tweet ortaya çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Birçok siyasi partinin terörü desteklediğini söyleyen Destici’nin özerklik istediği tweet ortaya çıktı
Abone ol
Şehit haberlerinin ardından BBP Lideri Mustafa Destici, CHP ve Zafer Partisi gibi farklı siyasi görüşten çok sayıda partinin terörü desteklediğini iddia eden bir paylaşımda bulundu. Destici onlarca partiyi terörü onlarca partiyi terör destekçisi olarak itham ederken kendisinin “Özerkliği kabul edebiliriz” paylaşımı ortaya çıktı.

PKK ile yaşanan çatışmada 9 askerin şehit olması sonrasında Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’den tartışma yaratan bir paylaşım geldi.

Sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda Destici terörü lanetlerken birçok siyasa partiyi de işin içerisine kattı.

“Terör örgütünün siyasi uzantılarıyla dirsek temasında olanların, kırmızı halılarla karşılayıp işbirliği yapanların, elebaşlarına her fırsatta selam gönderenlerin, bugün terörü kınaması, şehitlerimizi anması samimiyetlerinin sorgulanmasına sebep olmaktadır.” diyen Destici; Cumhuriyet Halk Partisi, Zafer Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Deva Partisi gibi farklı siyasi konjonktürden partileri terör örgütünü desteklemekle suçladı.

Paylaşımın tamamı:

"ÖZERKLİĞİ KABUL EDEBİLİRİZ"

Bu paylaşım çoğu kişi tarafından eleştirilirken Destici’nin 2012 yılındaki çözüm sürecinde “Özerkliği kabul edebiliriz” dediği tweet konuşulmaya başlandı. Ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra ise BBP lideri bu paylaşımını sildi.

 

“BEN HİZMET HAREKETİNİ (GÜLEN CEMAATİ) TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMÜYORUM”

Ayrıca Mustafa Destici’nin FETÖ’ye ilişkin açıklamaları da yeniden gündeme getirildi. Gülen Cemaati darbe girişiminde önce BBP Genel Başkanı’nın düşünceleri şu şekildeydi: “Net olarak şunu da söyleyeyim, tabii ki ben hizmet hareketini (Gülen cemaati) bir terör örgütü olarak görmüyorum. Bunu daha önce de söyledim. Hele ki silahlı terör örgütü… O zaman ortada silahların olması lazım, örgüt üyelerinin olması lazım, militanların olması lazım.”
 


Yorum Yazın