Haluk Şahin yazdı:

Bir yol arıyoruz: Nasıl gazetecilik yapacağız? // 50 yıllık iletişim doktorunun düşünceleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir yol arıyoruz: Nasıl gazetecilik yapacağız? // 50 yıllık iletişim doktorunun düşünceleri
Abone ol
Sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde bağımsız ve özgür basın derin bir kriz geçiriyor. Bu, aynı zamanda demokrasinin krizi demek. O yüzden İzmir Seferihisar’daki basın kampında gazetecilik kadar, demokrasi de konuşulacaktır, eminim.

Genç arkadaşlar, eksik olmasınlar, beni de davet ettiler. Medya araştırmacısı olarak bir de ödül vereceklermiş. Çeşitli panel ve seminerler düzenlenmiş. Bu arada bir iletişim bilimci ve kıdemli gazeteci olarak medyanın yol haritası üzerine bir konuşma yapmamı da istediler.
 

ELLİ YILLIK DOKTOR

Bunun için notlarıma bakarken bir de ne göreyim? 2023 yılındayız. Kitle İletişimi üzerine doktoramı ne zaman almıştım? 1974. A, 50 yıl doluyor!

ABD’nin İndiana Üniversitesinden bu diplomayı aldığımda Türkiye’nin ilk doktoralı kitle iletişimcisi olmuştum. Türkiye’de henüz iletişim fakülteleri yoktu, basın-yayın ya da gazetecilik yüksek okulları vardı. Daha “kitle iletişimi” terimi de yoktu. Dönüşte çalışmaya başladığım TRT’de başta Tarcan Günenç, Güneş Tecelli ve Uğur Dündar olmak üzere arkadaşlarım bana “doktor” diyorlardı.

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.


Yorum Yazın