DSP'li Önder Aksakal'a Deniz Gezmiş cevabı:

Bir daha Deniz'i ağzına alırsan şerefsizsin!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir daha Deniz'i ağzına alırsan şerefsizsin!
Abone ol
Deniz Gezmiş bugün olsaydı Erdoğan'a oy verirdi diyen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'a yanıt Deniz Gezmiş'in akrabasından geldi. Mustafa Gezmiş, "Bir daha Deniz'i ağzına alırsan şerefsizsin!" dedi.

14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'na destek vereceklerini açıklayan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın Deniz Gezmiş'le ilgili ifadeleri büyük tepki gördü.

İdam edilen Deniz Gezmiş yaşasaydı 14 Mayıs seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğini iddia eden Aksakal, şunları söyledi:

"İstedikleri kadar bundan bahsetsinler, o dönemin özgül şartları içerisinde yaşanmış hadiselerdir bunlar. Bu ülkede Mahir Çayan'lar, Kızıldere'de çatır çatır vuruldu. Oradan sağ çıkıp gidenler de vardı. Deniz Gezmiş'ler, üç fidan asıldı. Onları bir kez daha rahmet anacağız. Neden onlar da tam bağımsız Türkiye için canlarını feda etti, onlar da solcuydu. Ama ben inanıyorum ki, emperyalizme karşı mücadele eden o yiğitler, bugünkü seçimde Recep Tayyip Erdoğan'a oy verirdi çünkü, onlar da Amerikan karşıtıydı. Bugün Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan karşıtıdır; DSP, Amerikan karşıtıdır. Millet İttifakı'nın yapısına bakın, kurucusu ve organizatörü Amerika. Ecevit öldü ama fikirleri ayakta. O fikirler doğrultusunda bugün kime ne oy vereceğini biliyoruz. Ecevit topraklarımızı kullandırarak Irak'ı işgal ettirmediği için siyasetten uzaklaştırılmış bir devlet adamıydı." 

Bir daha Deniz'i ağzına alırsan şerefsizsin!

Bu açıklamalara en sert tepki ise Deniz Gezmiş'in akrabası Mustafa Gezmiş'ten geldi. Gezmiş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Ulan kendi hayatını hiçe sayıp idam sehpasına tekme vuran adamdı Deniz Gezmiş

@OnderAksakal senin gibi bir sandalyeye kişiliğini satan değil. Bir daha Deniz'i ağzına alırsan şerefsizsin."

Sonrasında bir paylaşımda daha bulunan Gezmiş, kızgın ifadelerine bu tweette de yer verdi:

 “Cevap vermezsen @OnderAksakal adisin kimi ağzına alacağını iyi bileceksin bu gömlek sana beş numara fazla gelir koltuk şarlatanı ...” 


Yorum Yazın